Na 3 weken stond er eindelijk weer een competitie wedstrijd op het programma. Afgelopen zaterdag reisden we af naar CJVV uit Amersfoort. Vanwege een gehavende selectie begonnen we met 2 B-spelers in de basis aan de wedstrijd. In het eerste kwartier was het van beide kanten afwachtend en gebeurde er weinig, daarna had CJVV het betere van het spel. Ze kwamen dan ook voor de rust nog verdiend op 1-0.

In de rust bespraken we dat er meer energie in de wedstrijd moesten leggen en de tegenstander zo vroeg mogelijk vastzetten, doordat Sander voorlopig voor langere tijd en Geert deze wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan, hadden we het op het middenveld erg lastig. De tweede helft ging het beter en creëerden we een paar kansjes. In de 75e minuut kwamen we op gelijke hoogte na een voorzet van Job die Thijmen beheerst binnenschoot. Het leek op een gelijkspel uit te lopen, maar in de 82e minuut nam de thuisploeg opnieuw de voorsprong. Na dit moment gingen we 1 op 1 achterin spelen om zo toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar dit mocht helaas niet baten en werd het nog 4-1. We gingen weer met lege handen terug naar Nederhorst. Op basis van de tweede helft had een gelijkspel verdiend geweest.

We kunnen dinsdag thuis tegen Maarssen onze 2e overwinning proberen te boeken. Aanvang: 19:30, Sportpark Meerzicht.

Afgelopen zaterdag was onze wedstrijd in en tegen Ede. De wekker werd extra vroeg gezet, omdat we om 10:30 uur al moesten verzamelen voor de verre uitwedstrijd in Ede die om 12:15 gepland stond. De winterse omstandigheden maakten het niet aantrekkelijk voor onze vaste supporters toch waren er weer heel wat op de been. De harde wind maakte het voor ons erg moeilijk om een goede wedstrijd neer te zetten.

In de 1e helft gebeurde niet heel veel. Het was van beide kanten aftastend, waarbij wij in het laatste kwartier de wedstrijd in handen kregen en een paar goede kansen kregen die helaas niet benut werden.
In de blessuretijd van de 1e helft counterde DTS er een keer uit en wisten tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong te komen.

Lees meer: JO19 verliest ongelukkig van DTS

Zaterdag de 3e wedstrijd in de promotiepoule tegen Soest JO19-1. In de najaarscompetitie verloren we kansloos met 0-6 van hetzelfde team. We hadden dus wat goed te maken.

We hadden van tevoren afgesproken om ons eigen spel te spelen en niet teveel in te zakken. Na de eerste de beste aanval van Soest lag de bal al in ons doel. We waren nog geen 5 minuten bezig en keken al tegen een vervelende achterstand aan. We herpakten ons redelijk en creëerden voor de rust een tweetal 100% kansen, maar deze werden niet verzilverd. Ondanks de 0-1 achterstand was er nog genoeg mogelijk in de 2e helft.

Lees meer: Opnieuw verlies tegen Soest JO19-1

Zaterdag 17 februari hadden we de 2e wedstrijd in de promotiepoule tegen Delta Sports 95 uit Houten op het programma. Met een ietwat gehavende selectie reisden we af naar Houten. Delta Sports had hun 1e wedstrijd met maar liefst 6-1 gewonnen van PVCV dus we waren gewaarschuwd.

Het was wel vroeg voor ons, omdat de wedstrijd om 12:30 was ingepland. Dit was overigens ook zichtbaar in het begin van de wedstrijd die we niet al te scherp begonnen. We kwamen al vrij snel onder druk te staan wat een gele kaart voor Justin opleverde, na een paar keer onreglementair optreden. In de 20e minuut kwamen wij na een vrije trap die nog enigszins gekeerd kon worden door Niels, maar in de rebound werd binnengeschoten op een 1-0 achterstand. Vanaf dat moment gingen we wat meer vooruit voetballen wat ons een drietal mogelijkheden opleverden, toch bleef Delta de 1e helft de bovenliggende partij. De ruststand was dan ook 1-0.
Justin bleef in de kleedkamer achter om zichzelf te beschermen tegen een eventuele 2e gele kaart, en werd vervangen door B-junior Jesse Heussen.

Lees meer: Onterecht verlies JO19 in Houten

Afgelopen zaterdag begon dan eindelijk de 2e seizoenshelft voor de jongens O-19, waarin we uitkomen in de promotiepoule voor de hoofdklasse.

Lees meer: JO19-1 begint promotiepoule uitstekend

Onder leiding van Wouter traden we zaterdag aan tegen Soest JO19-1, de nummer 1 tegen nummer 3 (VVN).

De voorgaande wedstrijden konden we goed in het spoor blijven van Soest op de ranglijst, maar na de onderlinge confrontatie bleek Soest toch een maatje te groot voor ons.

Lees meer: Soest blijkt maatje te groot voor JO19

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd in Amersfoort tegen VVZA op het programma. We begonnen zeer voortvarend aan de wedstrijd en speelde VVZA totaal van de mat. Na 10 minuten leverde het ons de verdiende voorsprong op, door het van richting veranderde schot van Thijmen die in het doel belandde. Ook daarna bleven we heel geconcentreerd voetballen wat ons een groot aantal uitgespeelde kansen opleverde. Het overwicht was zo groot dat onze keeper Tim tot aan de 25e minuut nog geen enkel balcontact had gehad. Na ongeveer een half uur spelen kregen we na een domme overtreding in de zestien een penalty tegen. Dit betekende de 1-1. We waren even de kluts kwijt en 3 minuten later kregen we de 2-1 om onze oren. Na dit moment pakte we de draad weer op en leverde dit een mooie goal van Ryan op, die op slag van rust de 2-2 maakte door van de linkerkant de verre hoek te kiezen.

Lees meer: Zuur puntverlies voor JO19

Met nog 3 wedstrijden te gaan doen we nog volop mee om in de promotieklasse te spelen na de winterstop. De nummers 1 tot en met 3 gaan rechtstreeks door naar deze promotieklasse. Wij staan nog steeds op een gedeelde 1e plaats met SO Soest en TOV uit Baarn. 

Lees meer: JO19 blijft in de top

Zaterdag speelden wij onze uitwedstrijd in het prachtige stadion van IJsselmeervogels. We waren het aan onze stand en supporters verplicht om deze wedstrijd te winnen, maar dat bleek niet zo gemakkelijk als gedacht. Toch kwamen we met de schrik vrij en werd het een hele late winst! 

Lees meer: JO19-1 komt met de schrik vrij

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen 'S-Graveland JO19-1 op het programma. Ondanks het slechte weer waren er toch veel supporters uit Nederhorst meegereisd om ons aan te moedigen. 's-Graveland had tot nu toe nog niet verloren, alleen 2 keer gelijkgespeeld. Het beloofde dus een aantrekkelijke wedstrijd te worden met 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Lees meer: JO19 met onnodig puntverlies in 's Graveland

Pagina 1 van 4