Sportpark Meerzicht – zondag 11 maart. V.v. Nederhorst 4 mocht na een maand maar weer eens aantreden en de kickse weer uit de schuur halen. Gebrand op de winst en driepunten in Nederhorst den Berg te houden. Echter niets bleek minder waar, want Waterwijk wist er in de slotminuten toch een gelijkspel uit te slepen. Het werd uiteindelijk 2-2. Dennis van Huisstede was weer eens trefzeker, hij nam beide goals voor zijn rekening.

Lees meer: Nederhorst 4 vergeet thuis te winnen tegen Waterwijk

Door op donderdagavond 15 maart na een strafschoppenserie AS’80 uit te schakelen heeft het tweede zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Voor de rust bracht Richard Dijkstra Nederhorst in Almere op voorsprong maar deze voorsprong kon de tweede helft niet worden vastgehouden en zo eindigde de wedstrijd op 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Het was Wesley van der Helm die op fraaie wijze de vijfde strafschop uit de hoek dook. Jeroen Bouwer moest hierna de vijfde van Nederhorst binnen schieten hetgeen lukte. De blijdschap was groot en zo is het team van trainer Raymond Molenveld en leider Sjaak Stalenhoef doorgedrongen tot de laatste 8 teams. Een puike prestatie.

Zaterdag de 3e wedstrijd in de promotiepoule tegen Soest JO19-1. In de najaarscompetitie verloren we kansloos met 0-6 van hetzelfde team. We hadden dus wat goed te maken.

We hadden van tevoren afgesproken om ons eigen spel te spelen en niet teveel in te zakken. Na de eerste de beste aanval van Soest lag de bal al in ons doel. We waren nog geen 5 minuten bezig en keken al tegen een vervelende achterstand aan. We herpakten ons redelijk en creëerden voor de rust een tweetal 100% kansen, maar deze werden niet verzilverd. Ondanks de 0-1 achterstand was er nog genoeg mogelijk in de 2e helft.

Lees meer: Opnieuw verlies tegen Soest JO19-1

Het blijf af en aan met Nederhorst. Vandaag werd met er 1-6 kansloos verloren van APWC die door deze winst de winnaar werd van de tweede periode. Het zag er in het eerste half uur nog niet zo slecht uit wat de Bergers lieten zien. De 0-2 op slag van rust en de derde tegentreffer vlak erna deed de wedstrijd al vroeg op slot. Het was zeker na rust heel matig wat de thuisploeg liet zien. De tegentreffers werden heel makkelijk weggegeven en veel hiervan vielen uit standaardsituaties.

Lees meer: Forse nederlaag tegen APWC

Nederhorst 2 blijft goed presteren. Niet alleen in het bekertoernooi waar ze inmiddels zijn doorgedrongen tot de achtste finale, maar zeker ook in de competitie. Zondag moest men aantreden tegen het op de derde plaats staande FC Almere en behaalde ze de 8e zege in deze competitie. Op papier een geduchte tegenstander zeker gezien de spannende heenwedstrijd op sportpark Meerzicht die met 4-2 werd gewonnen. Toch bleek vooral Nederhorst vandaag de betere ploeg. In een niet al te hoogstaand duel wisten de Bergers met overtuigende cijfers van 0-3 de tegenstander in eigen huis te verslaan.

Lees meer: Nederhorst 2 wint bij FC Almere

Sportpark Meerzicht – Zondag 11 februari. V.v. Nederhorst 4 heeft een flinke nederlaag opgelopen in de thuiswedstrijd tegen de koploper afgelopen zondag. Kampong uit Utrecht bleek niet alleen goed te zijn in hockey, maar in voetbal ook. De Bergsche mannen kregen voetballes en verloren uiteindelijk de wedstrijd met 4-9! De ongeslagen reeks van vier wedstrijden is hiermee onderbroken en de mannen zijn weer terug op aarde geslagen.

Lees meer: Nederhorst 4 krijgt flinke tik van Kampong te verwerken en is weer terug op aarde.

Via een ruime 5-1 overwinning op WVHEDW heeft het tweede zich weten te plaatsen voor de achtste finale van het bekertoernooi. De tegenstander uit Amsterdam bleek een goed voetballend elftal te zijn wat gedurende lange tijd gelijkwaardig en bij fases zelfs het betere van het spel liet zien. Al na 7 minuten was Richard Dijkstra de afmaker van een goed uitgespeelde aanval en zorgde zo voor de voorsprong.

Lees meer: Nederhorst 2 weer verder in bekertoernooi

Onder barre weersomstandigheden met een gevoelstemperatuur van ruim onder het vriespunt werd er door verschillende teams toch gevoetbald. Nederhorst moest naar Almere om AS’80 te bestrijden en behaalde met een monsterscore van 0-14 een historische zege in competitieverband.

Het rommelt behoorlijk bij de tegenstander uit Almere gezien het feit dat er veel spelers in de winterstop zijn vertrokken. Het elftal van vandaag was voor Nederhorst geen partij.

Al vroeg werd het 0-1 via en benutte strafschop door Jesse van Huisstede. Het duurde echter lang eer de volgende treffer werd gemaakt. Slordig spel en kansen missen waren hier debet aan. Mogelijkheden om eerder te scoren dan de 23e minuut waren er in overvloed. Via Jeroen van de Burg en Jesse werd de 0-2 een makkelijke intikker voor Rijk Bruins.

Lees meer: Nederhorst verpletterd tegenstander 0-14

Zaterdag 17 februari hadden we de 2e wedstrijd in de promotiepoule tegen Delta Sports 95 uit Houten op het programma. Met een ietwat gehavende selectie reisden we af naar Houten. Delta Sports had hun 1e wedstrijd met maar liefst 6-1 gewonnen van PVCV dus we waren gewaarschuwd.

Het was wel vroeg voor ons, omdat de wedstrijd om 12:30 was ingepland. Dit was overigens ook zichtbaar in het begin van de wedstrijd die we niet al te scherp begonnen. We kwamen al vrij snel onder druk te staan wat een gele kaart voor Justin opleverde, na een paar keer onreglementair optreden. In de 20e minuut kwamen wij na een vrije trap die nog enigszins gekeerd kon worden door Niels, maar in de rebound werd binnengeschoten op een 1-0 achterstand. Vanaf dat moment gingen we wat meer vooruit voetballen wat ons een drietal mogelijkheden opleverden, toch bleef Delta de 1e helft de bovenliggende partij. De ruststand was dan ook 1-0.
Justin bleef in de kleedkamer achter om zichzelf te beschermen tegen een eventuele 2e gele kaart, en werd vervangen door B-junior Jesse Heussen.

Lees meer: Onterecht verlies JO19 in Houten

Met Nederhorst kan het dit seizoen alle kanten op. Met grote cijfers winnen of zoals vandaag met 6-2 verliezen in Amersfoort van koploper Quick. Een gelijkspel heeft het dit seizoen nog niet opgeleverd. Jean Yves van de Korput haakte in de warming-up af en zijn vervanger in de basis werd Lars Huussen.

Nederhorst begon fris aan het duel en de thuisploeg zakte in. Echter na 7 minuten kregen de gasten een eerste tik. De eerste de beste aanval van de thuisploeg was gelijk raak. Een scherpe voorzet van rechts werd perfect binnen gelopen. Toen het vier minuten later al 2-0 werd, toen een voorzet van rechts door een geheel vrijstaande speler bij de tweede paal werd binnen geschoten, leek een debacle in aantocht. Nederhorst rechtte zijn rug en bleef echter goed meevoetballen en was eigenlijk de ploeg die voor rust het meeste aan de bal was. De uitvallen van de thuisploeg waren daarentegen levensgevaarlijk. Na 27 minuten kopte Pepijn Schols fraai de aansluittreffer tot 2-1 binnen na een goed genomen corner door Thomas Grolleman.

Lees meer: Wisselvalig Nederhorst onderuit tegen koploper Quick A

Pagina 1 van 19