DK Automation

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Naarden – v.v. Nederhorst 4 heeft voor het eerst sinds tijden weer een succesje geboekt. Wat eerst een koude en druilerige bedoeling zou worden, is omgezet in een klein feestje. Door compact te spelen en niet op te geven, heeft Nederhorst een punt gewonnen tegen N.V.C.. Het werd uiteindelijk 2-2.

Net zoals het weer, begon de dag voor de mannen van v.v. Nederhorst 4 erg slecht. Er bleken maar elf spelers op het wedstrijdformulier te komen en dat is gewoonweg te weinig. Iedereen zou de volle 90 minuten moeten spelen, ook de ziek, zwak en misselijke. Nieuwbakken leider langs de lijn Edwin Keizer had een flinke puzzel aan de opstelling. Om N.V.C. het moeilijk te maken werd er een 4-5-1 opstelling uit de hoge hoed getoverd. Daarbij was het ijskoud, ging de regen over in hagel en vroeg je je tijdens de warming – up al meerdere malen af waarom je in vredesnaam op voetbal was gegaan.

Nederhorst begon compact en behoudend en liet N.V.C. het spel bepalen. De thuisspelende ploeg kreeg een enkele kans, maar werd niet echt gevaarlijk. Dit kwam mede door de sterk optredende Mark van Norden, die terug is van een blessure. Hij bekroonde zijn terugkomst tevens met een blauw oog. Ver in de eerste helft was het dan toch N.V.C. dat kon scoren, vanuit een kopbal; 1-0. Echter zou dit niet de ruststand worden. Nederhorst zette aan en kon hier en daar richting de goal van de tegenstander komen. Door goed druk zetten van Tony Broekhof kwam die bal bij Rob Waldhober terecht. Zonder twijfel schoot hij vanaf de middenlijn over alles en iedereen heen en maakte op prachtige wijze de gelijkmaker; 1-1. Rust.
De thee was erg gewenst gezien de kou op het veld. In de kleedkamer werd meteen een ding duidelijk: ‘we gaan dit niet weggegeven, ook al moet iedere bal het hek over de bosjes in.’ Aan het begin van de tweede helft bleek Joey Smits zich hier goed aan te houden. Hij schoot drie keer de bal over de kantine van N.V.C. heen. Tussendoor vond Wander Gons de wedstrijd te sportief en pakte geel. Een verdediger was het met hem eens en maakte een harde charge op Manuel. Daar de botontkalking zijn intrede nog niet heeft gedaan bij de nestor van het vierde, stond deze op om de wedstrijd voort te zetten. De verdediger mocht wonderbaarlijk genoeg, blijven staan.

Onder leiding van Mike Reyersen stond de verdediging van Nederhorst als een vesting en leek er weinig fout te kunnen daan. Toch wist N.V.C. door te breken en de 2-1 binnen te schieten. Weer reageerde Nederhorst snel. Dankzij een snelle reactie van Mark van Norden, door Jeffrey Sanders de diepte in te sturen, kon Nederhorst 2-2 maken. Jeffrey maakte zijn eerste goal van het seizoen en, net zoals in de eerste helft, was dit ook een beauty. Het tijdrekken was begonnen en na het affluiten bleek Nederhorst een punt gewonnen te hebben. Zo werd het ook gevierd.
Zondag 3 december speelt Nederhorst weer thuis tegen Baarn, om 11:00 te Sportpark Meerzicht.