DK Automation

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Sportpark Meerzicht – v.v. Nederhorst 4 heeft zondag 1 oktober de ‘weilandenderby’ tegen s.v. ’s-Graveland 3 met 3-2 verloren. Ondanks het betere spel, waren het toch de ’s-Gravelanders, die de drie punten mee naar huis namen. Een oude voetbalwet kwam bij Sportpark Meerzicht om de hoek kijken.

Na het feest naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van vorig weekend, is Nederhorst de seizoen ouverture niet goed gestart. Waar afgelopen donderdag nog met elf tegen elf op een half veld, hard werd getraind, mocht het zondag niet baten. Een workshop; afwerken op goal kan het team alleen maar ten goede doen, gezien het aantal gemiste kansen van de dag.


Nederhorst had de eerste helft de controle over de wedstrijd en waren de kansen van ’s-Graveland op een hand te tellen. In tegenstelling tot Nederhorst, waar je juist handen te kort kwam. Een oude voetbalwet geldt, als je zelf de kansen niet afmaakt, scoort de tegenpartij. Ook tijdens deze wedstrijd kwam deze wet als klassieker naar voren en maakte ’s-Graveland de 0-1. Niet veel later stuurde captain Edwin Keizer Dennis van Huisstede weg, die voor kon geven op Rob Waldhober, 1-1. Een bijzondere bijkomstigheid, want Dennis van Huisstede heeft nog nooit een bal afgegeven. Even daarvoor was Aron Heeren nog dichtbij met een schot op de paal.
In de rust vielen zinnen ‘als we zo doorgaan wordt het 5-1.’ Dat klopte, helaas alleen wel andersom. Voordat Nederhorst er erg in had, kwam ’s-Graveland op 2-1. Terwijl Nederhorst juist (weer) de partij was, die de overhand had en zelfs op voorsprong kon komen. Het was Rob Waldhober die zijn penalty alleen miste. Later herpakte hij zich, alleen was dat pas in de derde helft. Nederhorst bleef het doel onder vuur nemen, alleen eindigden nagenoeg alle ballen op de Randweg. Gedurende de wedstrijd zijn er geen paarden of fietsers gewond geraakt.


Tot overmaat van ramp, scoorde ’s-Graveland de 1-3. Twee gele kaarten voor de bezoekers zorgde ervoor dat Nederhorst nog meer druk kon uitvoeren. Uiteindelijk was het Brian den Broeder, die de 3-2 kon binnen tikken, waarmee hij zijn aantal mislukte voorzetten goedmaakte. Hier bleef het bij. Nederhorst zal de wonden moeten likken en met frisse moed richting zondag gaan. Thuis om 11.00 tegen Allen Weerbaar.