Bullboxer

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

De donkere dagen komen eraan en de mannen van Nederhorst 3 zitten al midden in de winterdip. Vandaag de uitwedstrijd tegen het geheel onbekende Nautilus op het programma met helaas een 3e verliespartij op rij. 

9.55 uur verzamelen in de kantine, hier begon eigenlijk het probleem al. Van ongeveer 5 mensen hadden we geen idee of ze nou rechtstreeks gingen of dat ze naar Nederhorst kwamen. Gelukkig was onze invalkracht Wander wel op tijd maar kwam met de schokkende mededeling dat hij zijn tas kwijt was geraakt…..?? Gisteren had hij hem nog maar na een nachtelijk avontuur in het altijd spannende Nederhorst is hij in 1 van de vele kroegen die het dorp rijk is zijn tas verloren. Wander had gelukkig nog wel een rugzak bij zich maar eigenlijk weten we tot de dag van vandaag nog steeds niet wat daar in heeft gezeten. Gelukkig werd er gelijk een plan gemaakt, schoenen, scheenbeschermers, sokken en een broek werden uit de hoge hoed getoverd zodat Wander alsnog zijn opwachting kon maken. Mocht er iemand in het dorp nog een tas tegen komen, hij is van Wander.

Gelukkig konden we dan eindelijk naar Amstelveen, Lucien had zowaar een spelersbus geregeld want we konden met 7 man inclusief alle tassen bij hem in de auto stappen. Elke hobbel was wel een hele onderneming voor de Renault maar uiteindelijk won de Renault wel van de Opel van Gerard. Gerard was namelijk net Amstelveen binnengereden toen zijn auto de geest gaf. Een noodkreet via de groepsapp om 10.45 werd helaas niet meer door het al warmlopende team opgemerkt waardoor Gerard de Amstelveense buurt vlogger met zijn matties maar heeft gevraagd hem een parkeervak binnen te duwen.

Het betreden van de kantine en de kleedkamer van voetbalclub Nautilus was wel een feestje! Het clubgebouw bestond geheel uit schootjes in de kleuren geel/rood. Zelfs de kleedkamer was in dezelfde stijl doorgetrokken.

Op het veld zagen we een tegenstander die eindelijk eens bestond uit leeftijdsgenoten. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, wat kleine kansjes aan beide kanten maar meer was het niet. Nautilus kwam een aantal keren aan de rechterkant gevaarlijk door, hun rechterspits wilde de bal voorgeven maar verdween uit het niets in de korte hoek. De spits zelf kon het eerst ook niet geloven maar hij zat er echt in.

Nederhorst probeerde de druk wat op te voeren maar de beleving in het veld was tam. Iedereen deed wel zijn dingetje maar we miste power. Toch kwam er een mooie aanval van Nederhorst via de rechterkant. Martijn D speelde Menno in de diepte aan en Menno gaf vervolgens een uitstekende voorzet bij de 2e paal waar Wander de bal goed binnen liep. Helaas kregen we na een paar minuten alweer een domper te verwerken. Martijn D. kreeg een inworp niet onder controle en de bal kwam voor de voeten van de spits van Nautilus. De besloot het vanaf een meter of 25 te proberen maar raakte de bal geheel verkeerd. De teruglopende John W. stond echter op het verkeerde been waardoor de bal langzaam de linkerhoek binnenrolde. 2-1 was tevens de ruststand. Ruud kon net voor de rust nog wat terug doen, hij kreeg een uitstekende steekbal in de loop mee en passeerde de keeper, echter voor een leeg goal schoot hij helaas in het zijnet.

In de 2e helft moest het anders, meer power en sneller druk zetten. We kwamen goed de kleedkamer uit en na 5 minuten was te zien dat we er conditioneel beter aan toe waren dan onze tegenstander. Nautilus kwam amper meer van eigen helft en het was Nederhorst die volop de aanval ging zoeken. Er werd beter gevoetbald en de eerste grote kansen dienden zich aan. Een hele mooie aanval via links eindigde bijna op de doellijn bij Jorgen die vanuit de lucht de bal in 1x het goal moest inwerken. Helaas raakte hij de bal niet goed waardoor hij over de lat vloog. Ruud was nog een keer dichtbij maar de keeper bleek een sta in de weg. Maarssen 1 ging mee naar voren en kreeg rond de 70 minuut een bal vanuit de lucht aangespeeld. Hij besloot er een halve omhaal uit te gooien en die belande zowaar in de rechterkruising. Wat een goal! En wat was deze goal verdiend. Helaas kon Nautilus amper meer op zijn benen staan en begon tijd te rekken. Voor alles gingen de mannen door hun knieën en hun scheidrechters floot dankbaar voor elke struikelpartij. Vlak voor tijd kreeg Nederhorst de zoveelste onbegrijpelijke vrije trap tegen en tot ieders verdriet en geheel tegen de verhouding in kopt de spits van Nautilus de bal in de goal. Meteen daarna fluit de scheidsrechter af terwijl er nog minimaal 5 a 10 minuten gevoetbald moest worden.

Een echte onverdiende verliespartij maar gelukkig was het spel alweer wat beter. Hopelijk komen de geblesseerden snel terug zodat we de broodnodige punten kunnen gaan pakken.
Op de terugweg Gerard maar even bij zijn gestrande auto afgezet. Nog een poging tot starten mislukte waardoor de ANWB werd ingeschakeld. Gerard melde echter na 5 minuten dat de auto het plotseling weer deed en kon zijn weg naar huis volbrengen.

Deze zondag blijft eigenlijk maar 1 mysterie bestaan…….. waar is Wander zijn tas?