Bullboxer

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Zondag 25-9 stond het duel tegen AFC 7 op het programma. Het AFC uit Amsterdam, de club met zoveel oud eredivisie voetballers en trainers en het AFC waar je vroeger alleen lid kon worden als je vader boven een modaal inkomen had. Dat AFC daar mochten wij de boys van 3 nu tegen voetballen.
Op het rare tijdstip van 13.15 mochten we aftrappen in Amsterdam, een hoop jongens gingen op eigen gelegenheid en daarom drupte de eerste jongens van het 3e rond 12.30 het complex in Amsterdam binnen. De kantine had meer weg van een vervallen bouwkeet en de kleedkamer bestond uit een schuur van staal met een douche gelegenheid die in de gemiddelde gevangenis in Nederland luxer is. Dat AFC een grote club is bleek wel uit het feit dat we mochten plaatsnemen in kleedkamer 23! 

Na een goede warming- up op het slechtste kunstgras in Nederland stonden beide teams klaar aan de aftrap. Nederhorst kon met moeite 11 man in het veld brengen maar het was uiteindelijk toch gelukt met John W. als gelegenheid keeper op goal. Gelegenheid spits Milan Pleus maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de spits en werd daarbij geholpen door Ruud. Op het middenveld moesten Rob en Martijn D de longen leeg gaan lopen en achterin waren het Gerard, Ralph, Lucien en Arno die de boel dicht moesten houden.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Nederhorst had het wat betere van het spel maar tot echt grote kansen kwam het nog niet. Na ongeveer 20 minuten had de keeper van AFC last van een hoge bal en kreeg deze niet onder controle. Milan had dit goed ingeschat en kon dit cadeautje uitpakken en zo zorgen voor de 0-1. Deze stand was op dat moment ook verdiend. AFC begon wat meer te drukken en kwamen wat meer in balbezit. Dit resulteerde in ongeveer zo'n zelfde goal als die Nederhorst aan de overkant had gemaakt. Wederom een hele hoge bal die blijkbaar toch moeilijk te verwerken was voor John W. De snelle spits van AFC kon zo vrij simpel de 1-1 op het bord zetten. Verder verliep de wedstrijd sportief en snakte met name Nederhorst naar de rust. AFC had duidelijk voordeel van hun jeugdige leeftijd want conditioneel leek het erop dat zij deze wedstrijd langer gingen volhouden dan ons.

Gerard hebben we in de rust maar naar huis gestuurd. De verjaardag van zijn kids moest natuurlijk gevierd worden. Het was kiezen, of een huwelijkscrisis of met 11 man door op het tandvlees. Wij gunde Gerard vooral het plezier thuis met de kinderen dus de 11 dappere strijders in het veld besloten er nog een keer 45 minuten voor te gaan.

De 2e helft begon zoals de 1e helft was geëindigd, AFC ging sneller druk zetten en Nederhorst had moeite de bal rond te laten gaan. Arno gaf eigenlijk uit het niets een strakke pass naar voren die over de verdediging van AFC viel, Ruud anticipeerde goed en faalde niet 1 op 1 tegen de keeper. Een beetje tegen de verhouding in toch een knappe goal 1-2.
Even begon het erop te lijken dat Nederhorst ook weer wat rustiger aan de bal ging worden en AFC leek wat ongeduldig te worden. Helaas was het wederom een persoonlijke fout van ons zelf die de gelijkmaker betekende. Sander werd op de eigen 16 ingespeeld maar kon de bal niet verwerken en leed op een cruciale plek balverlies waardoor de spits alleen op de goal af kon 2-2.
Die klap kwam Nederhorst niet meer te boven. Conditioneel en mentaal was er iets geknakt. Verdedigend leek het plotseling helemaal nergens meer op waardoor AFC nu alle kansen kregen. Elke bal naar voren leverde bijna een 1 op 1 situatie op en na de 2-2 was het binnen 10 minuten 5-2.

Na afloop flinke stof om over na te denken. Natuurlijk missen we een hoop mensen. Sommige jongens moeten misschien bij zichzelf te raden gaan waarom ze er op zondag niet zo vaak bij kunnen zijn en daarin keuzes maken. We hebben een leuk elftal maar ook een elftal op leeftijd. Conditioneel kunnen een hoop jongens het niet meer 90 minuten volhouden tegen tegenstanders die gemiddeld 24 jaar zijn. Daarom hebben we iedereen hard nodig.
Hopelijk volgende week revanche! Positief blijven en elkaar helpen. Als we met minimaal 13 fitte spelers aan de wedstrijd kunnen beginnen komen we al een heel eind. Donderdag trainen, vrijdag (als er nog mensen zijn die niet geblesseerd zijn) 35+ toernooi en dan zondag proberen weer eens punten te pakken.