Bullboxer

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd voor de mannen van Nederhorst 3 op het programma. Deze week hebben we niet getraind omdat we inmiddels een dokter (afgestudeerd dokter, slimste dokter??) in ons midden hebben. In elk geval is Pierre iets geworden waar we allemaal heel trots op zijn. Zeker gezien de turbulente tijd die Pierre heeft meegemaakt is dit een super bekroning die we hem allemaal enorm gunnen. Dat de gemiste training op donderdag zijn weerslag zou vinden op deze zondag daar kom ik zo op terug.

Het verzamelen ging al een stuk beter vandaag, iedereen keurig op tijd! Alleen een iets wat late afmelding van Timo kwam als een kleine schok binnen. Gelukkig zou onze tegenstander bestaan uit louter mannen van in de 40 en volgens John W kwamen zo ook maar met zijn tienen. Een makkie dus!

De mannen van 3 begonnen vol vertrouwen aan de warming up, rekken en strekken werden afgewisseld met de mooiste schoten op goal. (Rob op een normale manier inschieten is namelijk echt niet nodig). Om 11.00 uur zouden we aftrappen maar we werden toch wel wat ongeduldig toen de scheidsrechter 11.10 uur nog niet op het veld stond. Inmiddels was de tegenstander wel in het gezichtsveld gekomen…….we weten niet welke verjongingskuur ze er in Amsterdam op na houden maar hij was goed gelukt. De mannen in de 40 bleken jochies van 23. De 20 kilo overgewicht op de eerder rond gestuurde elftalfoto van Ouderkerk was vervangen voor jongens met Six packs en wasbordjes. Gelukkig waren ze maar met tien man……..oh nee na opnieuw tellen bleken ze met 15 man te zijn. Het probleem zat hem in het feit dat ze hun spelerspasjes thuis hadden liggen.
Gelukkig bleek er een administratieve kracht in Amsterdam wonderen te kunnen verrichten en werden alsnog alle spelerspassen op de foto gezet en naar de club verzonden waardoor ook de scheidsrechter er echt niet meer onderuit kon komen. We gaan voetballen!

De jongens van Ouderkerk waren goed aan de bal, waren snel, waren technisch en waren vooral beter. Toch kregen de mannen van Nederhorst 3 de eerste kans na ongeveer 10 minuten voetballen. Martijn W werd op rechts gelanceerd en kon alleen op de goal af. Het enige waar hij niet tegenaan moest schieten was de keeper dus het laat zich raden waar de bal terecht kwam. I.p.v. 1-0 was het 2 minuten later 0-1. De spits van Ouderkerk speelde een bal te ver voor zich uit waardoor heel Nederhorst had verwacht dat Rob de bal zou oppakken. Echter wat niemand gezien had bleek Rob nog op schaatsen te staan. Rob gleed, glibberde en deed daarna nog iets wat op een duikvlucht leek maar was vooral te laat om de bal vast te pakken. Dit cadeautje werd vriendelijk uitgepakt door onze bezoekers waardoor we tegen een 0-1 achterstand aankeken. Rob was zo van slag dat het 5 minuten duurde voordat hij weer op zijn benen kon staan. Rob had in zijn enorme duikvlucht zijn schouder iets wat geblesseerd. Gelukkig kon hij verder.
5 minuten later kreeg Ouderkerk een corner, de spits die liefst 3 verdedigers om hem heen had staan (vooral om hem heen ipv er tegenaan) hoefde alleen zijn been uit te steken waardoor de 0-2 een feit was.
Enkele minuten later gooide Nederhorst het duel definitief op slot. De spits van Ouderkerk liep een redelijk kansloze bal achterna maar Rob die nog steeds niet van zijn schaatsen ontdaan was besloot de beste man maar op een duikvlucht te trakteren. Een terechte penalty die ook nog eens beroerd werd ingeschoten was wel de 0-3. Iedereen aan de kant van Nederhorst was blij dat de scheids floot voor de rust.

Er hing onweer in de kleedkamer, we waren als pupillen aan het voetballen (althans volgens coach John H.) Gert vond vooral de tegenstander veel beter. John W kon niks meer zeggen, longen waren compleet leeg en zijn hamstring had na 45 minuten het signaal gegeven dit vooral niet nog eens 45 minuten te doen. De rest was vooral stil. Het gemis van snelheid voorin en het gebrek aan aansluiting van achteren waren de grootste reden voor deze afgang. Om meer snelheid voorin te brengen werd Ruud in de spits naast Martijn W geplaatst. Achterin zouden Ralph, Gerard en Rick het blok van de slagers gaan vormen.

Gelukkig ging het in de 2e helft een stuk beter. Er was meer strijd, duelkracht en ook kansen. Na 15 minuten in de 2e helft veroverde Martijn D de bal van de rechtsback en bediende hij Ruud die alleen op de keeper af kon. Ruud ronde heel koel af en de 1-3 gaf ons het nodige vertrouwen. Ouderkerk was nog steeds de betere ploeg maar Nederhorst kon nu wel een vuist maken. Helaas bleek een corner van Ouderkerk opnieuw roet in het eten te gooien. De bal kwam op het lichaam van Rob en de bal rolde de goal in. Laten we het erop houden dat het niet de dag van Rob was vandaag. Rob kennende pakt hij volgende week alle onmogelijke ballen. We houden vertrouwen in je Rob!
Het mooiste doelpunt van de dag kwam op naam van Nederhorst 3. De bal werd op het middenveld veroverd door Ruud die terug kaatste op Martijn D. Hij verstuurde een lange bal over de laatste linie van Ouderkerk op Martijn W. die de bal fantastisch in de kruising schoot.
Daarna was het afgelopen, 2-4 verlies en ja Oudenkerk was beter. Echter als we de mentaliteit en vooral het gevoel van willen winnen wat meer in de 1e helft hadden getoond dan had er misschien nog wel een beter resultaat ingezeten.

De platte kar kan voorlopig weer even de schuur in. RAP heeft ondertussen zijn 2e wedstrijd met 3-0 verloren waardoor we misschien niet zo goed zijn als we van te voren hadden gedacht. Het wordt weer elke week bikkelen, rennen, en vooral hopen op goede resultaten.
Eerst donderdag maar weer trainen, gelukkig hebben we geen 2e dokter in het elftal waardoor er geen sprake kan zijn van feestjes. Donderdag gaan we de basis leggen voor zondag en zondag gaan we knallen!!