Bullboxer

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Waar 2015 in mineur eindigde met twee opeenvolgende verliespartijen, heeft het 3e elftal van de Bergse voetbalvereniging zich keurig hersteld in de eerste pot van het nieuwe jaar. Tegen het Hilversumse Olympia werd met degelijk voetbal op een druilerige zondagmorgen een verdiende zege veiliggesteld.

Met de kersverse vader Ruud Wenneker in hun midden begon Nederhorst 3 aan de wedstrijd. In de vertrouwde 4-4-2-formatie werd er vanaf het eerste fluitsignaal met secure passing prima op balbezit gespeeld, en leek het euvel van voor de winterstop als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn.

Het eerste gevaar kwam opmerkelijker wijs niet vanuit Bergs samenspel, maar uit een zwakke aanname van de centrale verdediger van Olympia. Timo wist de bal te onderscheppen, maar had binnen het zestienmeterbereik te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. Zodoende bereikte de bal de aangesloten spits Jody niet en vervloog de droom van een vroege voorsprong. Nederhorst 3 bleef ondanks deze teleurstelling stabiel spelen, waarbij de bal met een aardig tempo werd rondgespeeld. Er werden hier en daar wat kansen gecreëerd, waarbij de roodgele equipe constant vergat om de trekker over te halen.

Ook Olympia wist af en toe wat te creëren. Vooral in het tweede deel van de eerste helft hadden zij het heft in handen. Naast een handjevol schoten uit de tweede linie, was vooral de cornerproductie van de tegenstander indrukwekkend. Gezien de bovengemiddelde lengte van de spelers zou dit tot zeer gevaarlijke situaties kunnen leiden, maar door een uitstekend keepende Karel en solide dek- en kopwerk van de defensie werd alle dreiging vakkundig de nek omgedraaid.

Na de onderbreking kwam Nederhorst wederom goed uit de startblokken. Martijn had samen met Menno de rechterflank onder controle, terwijl Rick, Ralf en Cedric ervoor zorgden dat de behendige spits van Olympia zich niet in kansrijke posities manoeuvreerde. Met John, Dennis en Jörgen op het middenveld en Martijn in de spits werd er vanuit het balbezit menig kansjes opgezet. De eerste goal van de partij liet echter enigszins op zich wachten.

De ban werd halverwege de tweede helft echter door het thuisspelende ensemble doorbroken. Nadat de bal wederom van de voeten van de tegenstander werd afgesnoept, bereikte Timo de opstomende middenvelder John, die de bal terug voorgaf op eerstgenoemde. Met bal en al gleed hij het doel in om voor de 1-0 te tekenen.

Hierna kreeg Nederhorst 3 het moeilijk. Het liet zich te veel terugdringen door Olympia, en maakte zich bij vlagen schuldig aan paniekvoetbal. Er werd meer op de Bergse helft gevoetbald, waardoor de voorsprong in gevaar kwam.

De overwinning werd zo’n tien minuten voor tijd toch veiliggesteld. Ralf besloot zijn verdedigende positie even te laten voor wat het was, en initieerde een rush naar voren. Hij ontving de bal, en probeerde de uitgekomen keeper van Olympia te verschalken. Deze weerhield hem van een doelpunt, maar deed dit wel door de bal onreglementair met de arm buiten de zestien te stoppen. De vrije trap die hierop volgde krulde Dennis soepeltjes om de muur heen, laag buiten het bereik van de keeper. De 2-0 was een opluchting en leidde ertoe dat Nederhorst de wedstrijd zonder al te veel risico kon uitspelen.

Met deze drie punten op zak staat het derde elftal nu ook een toepasselijke derde plaats in de competitie. Voor volgende week staat de streekderby tegen het Ankeveense ASV op het programma. De taak aan de Bergers om dit goede resultaat een vervolg te geven.