Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Zoals verwacht heeft SV Huizen Nederhorst verslagen in de eerste knock out fase van het bekertoernooi. Met een in de eindfase wat oplopende score van 1-6 vertrok de 1e klasser van sportpark Meerzicht. Nederhorst heeft gedurende de hele partij hard gewerkt en in enkele korte fases in de wedstrijd het gevoel gegeven dat er iets in had gezeten. Zo had Joris van Tol al in de eerste minuut een goede kans om te scoren maar zag hij zijn boogbal gepakt worden. Vrijwel gelijk kreeg de thuisploeg een tegenslag want in de snelle omschakeling maakte de gasten er al 0-1 van.

Uiteraard had het gedreven spelende Huizen het meeste balbezit en voetbalde makkelijker. Het compact spelende Nederhorst gaf echter goed partij maar kwam niet veel verder dan wat speldenprikjes. Het kostte de gasten moeite om tot echt grote kansen te komen. Het duurde dan ook tot de 42e minuut voordat Huizen de voorsprong wist te vergroten tot 0-2, hetgeen tevens de ruststand werd.

Na de pauze een leuke fase voor het thuispubliek. Nederhorst probeerde iets meer vooruit te voetballen en kreeg een uitstekende mogelijkheid voor een aansluittreffer via Job van Wijk. Op aangeven van Luuk schoot hij alleen voor de keeper over. Twee minuten later viel de treffer toch toen uit een corner van Milan de keeper mistastte en de bal in het doel belandde 1-2. Zou het dan toch? Maar de weelde duurde maar kort want 4 minuten later maakte Olivier Blaauw de derde voor de gasten. Huizen domineerde weer en langzaam maar zeker ging de vermoeidheid bij de thuisploeg een rol spelen. In de 73e minuut kon spits Onal vanaf de rand 16 meter vrijstaand de 1-4 binnen schieten. Nederhorst kreeg nog een goede mogelijkheid via Luuk maar zijn inzet belandde in het zijnet. In de slotfase wist Huizen nog uit te lopen naar de 1-6 eindscore tegen het deze avond moedig tegenstand biedende Nederhorst. Scheidsrechter de Waard uit Zaandam floot onopvallend en had een makkelijke avond in deze sportieve wedstrijd.

Voor de Bergers is het bekeravontuur over en kan men zich richtten op de competitie. Huizen gaat als terechte winnaar in de koker door naar de volgende ronde.