Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Een compact spelend Nederhorst heeft de winst in Zeist moeten laten tegen een beter voetballend Saestum. De thuisploeg kwam na rust via een makkelijk gegeven strafschop op voorsprong. Nederhorst had vandaag verdedigend de zaak op orde en het was dan ook sneu dat de verder goed fluitende arbiter van dienst in de schreeuw trapte van de vallende aanvaller en tot een strafschop besloot. In de slotfase toen de Bergers meer risico namen wist spits Bruinis de score nog uit te bouwen tot de wel verdiende 2-0 zege voor de thuisploeg.

Zoals verwacht begon de thuisploeg fanatiek en aanvallend. Nederhorst had het in het begin dan ook moeilijk en zag al in de derde minuut een tackel van Lars Huusen bestraft worden met een penalty. Gelukkig voor de Bergers werd de bal keihard naast geschoten. Na 5 minuten een eerste snelle aanval via Quinziano. Zijn voorzet was net te hoog voor Luuk om doel te treffen. Saestum bleef druk houden maar zag een goed keepende Wesley op tijd een bal voor de voeten van een aanvaller plukken. Saestum had veel beweging in de ploeg en daar had met name het middenveld van Nederhorst het moeilijk mee. Een afstandsschot vloog recht in de handen van Wesley maar ondanks het veldoverwicht kregen de bezoekers de beste kans om op voorsprong te komen. Quinziano slalomde prachtig langs twee verdedigers en gaf de bal op maat aan Luuk. Deze had moeten scoren maar vanaf 3 meter kopte hij naast. Het was misschien tegen de veldverhouding maar het had zomaar gekund. De thuisploeg kreeg nog twee mogelijkheden voor de pauze waarbij de lat de bal tegenhield en een schot van spits Bruinis voorlangs ging. Op slag van rust zag Quinziano zijn voorzet tot corner worden geblokt.

De ongelukkig spelende Job van Wijk bleef in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Stefano in het veld. Met de wind in de rug wist Nederhorst nu voor wat meer gevaar te zorgen door sneller de lange bal te spelen. Zo legde Steven een bal terug en kon de keeper het schot van Lars Huussen tot corner werken. Uit deze corner schoot Steven de afvallende bal net over. De thuisploeg bleef het beter van het spel houden maar moest toch alert blijven op de uitvallen van de Bergers. Zo draaide Luuk zich in de 16 meter fraai langs twee verdedigers maar zag hij zijn schot voorlangs gaan. Na 16 minuten moest Quinziano het veld verlaten en kwam Milan erin. De eerste echte kans na rust voor de thuisploeg was de na 22 minuten makkelijk gegeven strafschop. Op de rand van de 16 meter liet een aanvaller zich wel heel makkelijk vallen en met een schreeuw overtuigde hij blijkbaar de scheidsrechter die opnieuw naar de stip wees. Aanvoeder en spits Bruinis faalde niet en tekende voor de 1-0. Enkele minuten later had Luuk pech toen zijn inzet na een snelle counter te kort was. Nederhorst moest meer gaan forceren en de goed spelende Pepijn moest meer doorschuiven. De ruimte die achterin werd weggegeven werd vrijwel onmiddellijk afgestraft. Een bal viel net achter de laatste man en Bruinis op de rand van buitenspel prikte de bal langs Wesley en zorgde voor de 2-0. Met nog 7 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Joris kwam nog voor de moe gestreden Lars maar aan de stand veranderde niets meer.

Volgende week speelt Nederhorst thuis tegen het makkelijk scorende Zwaluwen Utrecht. Aanvang 14.00 uur