Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

vvn fcjeugd 1819

Nederhorst heeft 3 belangrijke punten overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Jeugd uit Ede. De al in de 13e minuut gepakte voorsprong via een treffer van Job van Wijk bleek voldoende voor de volle winst in deze niet hoogstaande maar wel spannende wedstrijd.

Nederhorst trainer van de Graaf moest enkele spelers die te laat waren helaas op de bank plaatsen. Ook keeper Oscar Vrijhoef is nog niet hersteld evenals de al langer geblesseerde Mickey. FC jeugd liet zien over vaardige en technische voetballers te beschikken die het voetballend wel vaak iets te ver willen doorvoeren. Nederhorst speelde naar zijn mogelijkheden compact en gaf uiteindelijk maar weinig kansen weg. Maar een keer kwamen de Bergers goed weg toen een bal van de lijn kon worden gewerkt. Verdedigend stond de thuisploeg goed en in de omschakeling waren de Bergers gevaarlijk maar ook vaak slordig. Op de beslissende momenten was men niet doortastend genoeg. Zo bleef de vroeg genoten voorsprong tot het eind op het bord in deze sportieve wedstrijd onder goede leiding van de man in het zwart.

De wedstrijd kenmerkte zich door het veelvuldig balbezit van de tegenstander zonder dat men tot uitgespeelde kansen wist te komen. Voor rust gaven de Bergers te veel ruimte weg waardoor de gasten makkelijk konden combineren. Na een kleine mogelijkheid voor Luuk was het in de 13e minuut wel gelijk raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Steven viel tussen de laatste linie en keeper in. De weg gestompte bal viel voor de voeten van Job van Wijk die met een lob de keeper kansloos liet. FC Jeugd pakte gelijk hierna het initiatief en kreeg via een vrije trap en enkele corners wat mogelijkheden. Keeper Wesley van der helm stond echter steeds op de goede plek. De beste kans om de voorsprong te vergroten kwam vijf minuten voor de pauze toen Job in plaats van uit te halen op een voorzet van Luuk uitgleed en zo niet voor een rustgevend 2-0 kon zorgen.

Nederhorst begon ongewijzigd aan de tweede helft en zag in de 50e minuut een van richting veranderd schot naast gaan. Niet veel later won Bob de Bruin een duel en speelde Luuk aan die vervolgens hard maar wel over schoot. De wedstrijd werd wat feller maar de goed leidende scheidsrechter hield het op tijd kort. De al licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen Jeffrey werd na 60 minuten gewisseld voor Stefano. FC Jeugd werd steeds sterker en Nederhorst moest meer achteruit maar met Idris aan het hoofd held de verdediging goed stand. Quinziano kwam erin voor de moe gestreden Joris maar het was de FC die in de 75e minuut haar beste kans van de wedstrijd kreeg. Een gevaarlijke voorzet van rechts kon maar net voor de doellijn weggewerkt worden. Er kwam nu steeds meer ruimte omdat de gasten op zoek waren naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstonden er mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo zag Job zijn inzet via Luuk net gestopt worden en kwam Stefano net te kort op aangeven van Luuk. Vlak voor tijd moest Wesley nog redding brengen op een prima ingeschoten bal maar bleef de stand ongewijzigd. Een prima overwinning van het Nederhorst collectief waarbij Lars van Wijk de door Performance Travel beschikbaar gestelde bon voor man off the match ten deel viel. Volgende week gaat Nederhorst op bezoek in Zeist en speelt dan tegen de goede ploeg Saestum die afgelopen weekend met 5-4 verloor van titelkandidaat APWC. Verleden jaar verloren de Bergers daar met maar liefst 6-1. Dat moet beter kunnen.

Bekijk ook de fotoserie gemaakt door Maarten Verhoeven: foto's VVN - FC Jeugd