Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Het is Nederhorst niet gelukt om een punt over te houden bij de seizoenopening. Net als het afgelopen seizoen wist de ploeg geen punt te pakken van het Hilversumse Wasmeer. De 0-1 bij de rust werd ook de eindstand mede doordat verdediger Verdam van de Hilversummers in de 73e minuut op miraculeuze wijze een inzet van Luuk van Huisstede met een omhaal van de doellijn wist te werken. De anders gevallen 1-1 had misschien wel verdiend geweest voor de Bergers die niet groots voetbalde maar wel een gedreven inzet toonde. 

Nederhorst zonder doelman Oscar Vrijhoef die in de bekerwedstrijd van verleden week tegen ‘s Graveland een spierscheuring heeft opgelopen. Voor hem stond nu Wesley van der Helm in de goal. Het weer werkte niet mee want de constante regen was een plaag voor spelers en scheidsrechter. Gelukkig konden de toeschouwers terecht op de fraaie tribune. Wasmeer begon fel aan het duel maar het was Job van Wijk die voor de thuisploeg een eerste mogelijkheid kreeg, Hij wachtte te lang met uithalen en zo ging de kans verloren. De wedstrijd ging op en neer zonder dat beide teams tot groots voetbal kwamen. Wasmeer kreeg wat kleine mogelijkheden via een naast geschoten bal en een kopbal over de lat. De keeper van de gasten moest redding brengen op een hard door Luuk schot in de hoek. Na nog een kleine kans voor Luuk op aangeven van Quinziano was het bijna raak aan de andere kant toen een speler overlinks langs twee verdedigers gleed en zijn voorzet vanaf de achterlijn maar net naast werd geschoten. Al na 22 minuten moest Quinziano met migraine verschijnselen naar de kant. Voor hem kwam Stefano in de ploeg. Vlak hierna een fraaie redding van Wesley. In de 29e minuut viel de naar later bleek de enige treffer van de wedstrijd. Milan werkte de bal niet goed weg en een speler plaatste de bal achter de verdedigers en belandde met wat geluk via een been in het doel. Steven Stijvers gaf een diepe bal op Luuk maar die werd gestopt en vlak voor rust had Nederhorst pech dat de bal uit de kluts van dichtbij niet kon worden binnen gewerkt.

De tweede helft bleek het krachtverschil minimaal. Wasmeer als het beter ingespeelde collectief schroomde niet fysiek er tegen aan te gaan. Dit leverde ze vijf gele kaarten op van de jonge scheidsrechter die ook 3 Bergers bestrafte in dit verder niet onsportieve duel. Joris van Tol moest al snel redding brengen door een kopbal van de lijn te trappen. Kansen kwamen er niet veel Luuk ging na 56 minuten op snelheid langs een verdediger maar zag zijn schot voorlangs gaan. Ruben Hogenberg kwam voor Joris en kreeg gelijk een goede kop kans. In de 73e minuut de grootste kans op de gelijkmaker. De keeper kwam zijn doel uit maar taste mis, Luuk plaatste de bal met een lob naar het doel waar de bal net voor de lijn via een omhaal werd gered. Dit had de gelijkmaker moeten zijn. Thiemo Dijkstra kwam Milan aflossen maar aan de stand veranderde niets meer en bleef Nederhorst met lege handen achter.

Jeffry Terlien werd gekozen tot man off the match en kon de cadeaubon van  de sponsor Performance Travel in ontvangst nemen.

Volgende week de tweede wedstrijd uit naar Waterwijk.