Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

De dit jaar al krappe selectie werd afgelopen weekend geteisterd door afwezigen vanwege blessures en of ziekte. Precies 11 spelers waren er beschikbaar voor het duel in de tweede bekerronde tegen Geinburgia. De 4-1 overwinning was gezien de tweede helft verdiend maar het spel van de Bergers zal beter moeten wil men in de 3e klasse mee kunnen komen. Geinburgia begon veel beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. De 0-1 na tien minuten was dan ook een logisch vervolg. In de 15e minuut moest de vandaag keepende Wesley van der Helm zelfs erger voorkomen. Nederhorst voetbalde in deze eerste periode in een te laag tempo, gaven nauwelijks druk naar voren en grossierde in foutieve passes. Een strafschop na hands in de 16 meter betekende de ommekeer. Quinziano maakte geen fout en zorgde zo voor de gelijkmaker.

Hierna pakte Nederhorst het overwicht zonder tot groots voetbal te komen. De hardwerkende Lars Huussen had nog pech toen zijn inzet maar net door de keeper werd gestopt.

Na de pauze stond er een beter Nederhorst en gaf men de juiste druk naar voren. De vandaag niet sterk op dreef zijn Job van Wijk had gelijk na de rust moeten scoren maar zijn schot ging over. Via treffers van Quinziano en tweemaal Luuk van Huisstede pakte Nederhorst de verdiende winst. Geinburgia kwam er nog maar sporadisch uit en wist maar eenmaal voor wat gevaar te zorgen. Vooral de laatste treffer van Luuk was fantastisch. Hij schoot uit een vrijetrap de bal onhoudbaar en hard in de bovenhoek. Dat het beter moet is wel duidelijk. Volgende week zal in een rechtstreeks duel met en in ‘s Graveland bepaald worden wie er door mag in het bekertoernooi. Beide verenigingen hebben twee wedstrijden gewonnen. Nederhorst heeft vanwege het betere doelsaldo aan een gelijkspel voldoende.

Dinsdagavond 11 september oefent Nederhorst 1 tegen zaterdag 3e klasser Olympia. Aanvang op Meerzicht is 20.30 uur.