Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Nederhorst heeft het seizoen winnend afgesloten. In Utrecht bleven de Bergers Sporting’70 met 4-2 de baas. Jesse van Huisstede was met 4 treffers zeer succesvol en krikte hiermee zijn seizoenaantal flink op. Sporting’70 wilde er een echte wedstrijd van maken maar het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Jean Yves van de Korput sloot een vlot lopende aanval over links af met een scherpe voorzet, waar een verdediger net de bal voor de voeten van Jesse tot corner wist te trappen. Nog geen minuut later was het wel raak toen Jesse, misschien vanuit buitenspel positie, de keeper met een fraaie lob kansloos liet na een pass van achteruit door Steven Stijvers.

Na een kwartier kwam de hard werkende thuisploeg beter in de wedstrijd en zorgde middels een korte combinatie door het midden voor gevaar. Ook een vrijetrap werd hard maar in de muur geschoten.

Een effectief Nederhorst vergrootte na 22 minuten de voorsprong. Ondanks dat Jesse naar de zijkant werd gedrongen schoot hij tegendraads en laag de bal binnen 0-2.

Nederhorst kreeg hierna nog verschillende mogelijkheden om de score verder op te voeren maar tot tweemaal toe lukte het eerst Luuk op aangeven van Jesse niet, en op een prima voorzet van Lars Huussen had Jesse moeten scoren. Negen minuten voor rust viel wat onverwacht de aansluittreffer van de thuisploeg. Vijf minuten voor de pauze hield de keeper Sporting in leven door een harde inzet van Jesse bij de eerste paal te keren. De hard werkende Thomas Grolleman was de aangever na een prima passeeractie op de achterlijn. Op slag van rust nog een hard ingeschoten afvallende bal van Sporting die de bovenkant van de lat raakte.

Nederhorst begon slap aan de tweede helft en het was keeper Oscar Vrijhoef die de gelijkmaker voorkwam via een redding op een schot van dichtbij. Pas na tien minuten zorgde de gasten weer voor wat gevaar. Inmiddels was Rijk Bruins in het veld gekomen voor Jeroen van de Burg. Bijna op het uur viel de feitelijke beslissing in de wedstrijd. Opnieuw was Jesse de afmaker na een goede balafname van Steven en een listige pass van Thomas. Vlak hierna moest Thomas geblesseerd van het veld af na een ongelukkige bloktackle. Hopelijk valt de blessure mee. Het spel golfde op en neer waarbij de thuisploeg wel veel energie in de wedstrijd stopte maar weinig grote kansen wist te creëren. Pim Lamme kwam een kwartier voor tijd in de ploeg voor Lars en het was de scheidsrechter die maar geen einde wilde maken aan het duel. Zo kon Sporting in de 96e minuut nog tegen scoren en maakte Jesse in de 98e minuut een heel fraaie treffer door de net ingevallen keeper met een lob kansloos te laten. De laatste wedstrijd van het seizoen werd zo winnend afgesloten en kan de ploeg en trainer Jouri de Bruin tevreden zijn met het eindresultaat. Een seizoen met wisselende uitslagen en resultaten maar met een probleemloze handhaving als debutant in de derde klasse. Jammer was het wegvallen van creatieve middenvelder Adilio Augustin net na de winterstop maar daar staan positieve zaken tegenover als de veel scorende Jesse en o.a. de prima ontwikkeling van Pepijn Schols. Volgende week 27 mei een leuk slot van het seizoen op super sunday waar ‘sGraveland op Meerzicht de tegenstander zal zijn en alle senioren thuis spelen.