Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

vvn waterwijk

Zeker voor de rust was het een tamme wedstrijd waarin de thuisploeg na 20 minuten via Jesse van Huisstede de voorsprong pakte. Nederhorst verzuimde om meer afstand te nemen tegen het verrassend goed mee voetballende Waterwijk. Uiteindelijk wist Nederhorst via vier treffers van Jesse verdiend de overwinning over de streep te trekken.

In het begin ging de wedstrijd redelijk gelijk op maar gaande weg pakte de thuisploeg een overwicht. Eigenlijk de eerste grote mogelijkheid werd gelijk benut. Jesse werd diep gestuurd en vanuit een moeilijke hoek verraste hij de doelman 1-0. Gelijk hierna een uitstekende kans voor Jeroen van de Burg die door Luuk van Huisstede alleen voor de keeper werd gezet. Helaas gebruikte Jeroen zijn verkeerde been om doeltreffend te zijn. Nederhorst was nu duidelijk de bovenliggende partij en diverse aanvallen gingen richting het doel van de gasten. Zo werd een voorzet van Jean Yves van der Korput tot corner verwerkt en plaatste Luuk met een lob de bal over de verdediging maar wist Jesse de bal net niet goed te raken. Zo bleef de stand beperkt tot de magere 1-0 voorsprong. Acht minuten voor rust kreeg Waterwijk een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. Een speler ging goed middendoor en zijn inzet ging via het been van keeper Oscar Vrijhoef omhoog maar sprong met effect vanaf de doellijn weer terug het veld in. Oscar moest hierna gelijk weer aan de bak en stopte perfect een inzet van dichtbij. De staand bleef tot aan de rust ongewijzigd.

Pim Lamme bleef in de kleedkamer achter en voor hem kwam Lars Huusen in het veld. De toeschouwers zaten lang nog niet allemaal op hun stoeltje toen Jesse de bal op aangeven van Thomas Grolleman langs de doelman schoof. 2-0. Echter binnen twee minuten lag de bal iok in het andere net achter Oscar. Een goede aanval over rechts werd prima uitgespeeld en afgerond tot de 2-1. Nederhorst herpakte zich onmiddellijk en was dreigend toen Jesse op aangeven van Thomas de paal raakte. In de 55e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. De hardwerkende Steven Stijvers gaf na een prachtige aanval over meerdere schijven een strakke voorzet. Jesse kwam op tijd naar de eerste paal en bekroonde deze fraaie aanval met zijn hattrick. Milan van Haagen werd gewisseld voor Patrick Vrijhoef. Waterwijk probeerde voetballend de oplossing te vinden maar wist nog maar nauwelijks voor echt gevaar te zorgen. Een hard ingeschoten vrije trap smoorde in de muur. Steven Stijvers kreeg een goede mogelijkheid maar schoot de bal net naast. Een kwartier voor tijd maakte Jesse aan alle onzekerheid een einde door zijn vierde van de middag aan te tekenen. Hij legde de bal op tijd af op Luuk, door zijn inzet ging de bal via de keeper omhoog maar was Jesse attent om de bal raak te koppen. In de slotfase kwam junior Tijmen Sibbing nog in het veld voor Jeroen en kregen beide ploegen nog een mogelijkheid om te scoren. Dit gebeurde niet en zo bleef de stand 4-1. Een verdiende zege in dit sportieve duel waarin de scheidsrechter geen kaarten nodig had. Volgende week reist Nederhorst naar Hilversum om aan te trden tegen Wasmeer.

Bekijk de gehele fotoserie (door: Maarten Verhoeven): VV Nederhorst - Waterwijk