Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Het vervoer naar de verste uitwedstrijd van dit seizoen werd vandaag gemaakt met een touringcar mogelijk gemaakt door enkele sponsoren, waarvoor hartelijk dank. Het was op de heenreis gezellig maar opvallend ondanks de nederlaag zelfs ook de terugreis!! Nederhorst liep vandaag tegen een ruime en verdiende 4-0 nederlaag aan in Ede tegen de FC Jeugd. Na een goed begin en een eerste helft die in evenwicht was hebben de Bergers het vooral na de rust laten liggen. De 0-0 bij rust gaf de verhouding op dat moment juist weer.

Na de pauze was er veel minder inzet daar waar de behendige thuisploeg juist steeds feller ging spelen. Levi Matsari startte vandaag samen met Luuk van Huisstede in de aanval vanwege het ontbreken van Jesse. Ook Jean Yves ontbrak vanwege ziekte en voor hem stond Lars Huussen in de basis. Na wat spelde prikjes van Nederhorst zijde kwam FC Jeugd in de 17e minuut gevaarlijk door. Uit een corner in kon de bal tot tweemaal toe worden ingeschoten maar gelukkig steeds geblokt worden. Direct hierna een uitstekende mogelijkheid voor Levi maar zijn kopbal ging naast. Het spel golfde op en neer met af en toe fraaie aanvallen door beide teams. De thuisploeg had halverwege de eerste helft op voorsprong moeten komen. Pepijn Schols gleed ongelukkig uit waardoor een speler over rechts kon uitbreken. Hij trok de bal voor , Jeffrey Terlien werd uitgekapt zodat de speler vrij voor keeper Oscar Vrijhoef kon uithalen. Via een katachtige reactie wist Oscar de bal te pakken. Nederhorst bleef hard werken maar had het moeilijk tegen de technisch vaardige voetballers. Voor de pauze nog wat mogelijkheden. Eerst vloog een corner van Luuk bijna in een keer binnen en op slag van rust nam hij een vrije trap te gehaast waardoor deze naast ging. Zo brak de rust aan met een 0-0 stand.

Na de pauze was het allemaal wat minder aan Bergse zijde. De duels werden nauwelijks meer gewonnen en de tegenstander kreeg teveel ruimte om te voetballen en te combineren. Toch was de eerste kans voor de roodgelen. Luuk werd door Lars diep gestuurd mar werd teveel naar de buitenkant gedwongen om doeltreffend te kunnen uithalen. Zijn harde schot werd tot corner gepromoveerd. Na 53 minuten viel de eerste treffer. Over rechts werd de bal strak voorgegeven. Een speler maakte een overtreding op Oscar, waar helaas niet voor werd gefloten. De afvallende bal kon zo van heel dichtbij tegen de touwen worden geschoten. 1-0. Even rechtte Nederhorst de rug en kreeg nog wat kleine mogelijkheden maar het was toch vooral de thuisploeg die nu de overhand had. Een schot van Rijk Bruins ging naast en Luuk schoot weer een vrije trap over het doel. Levi werd na 25 minuten gewisseld voor Patrick Vrijhoef. Direct hierna werd de wedstrijd feitelijk beslist. Lars verslikte zich en kon de bal niet goed wegwerken en onbedoeld kon een speler van de FC hiervan profiteren 2-0. In het slot van de wedstrijd nog twee wissels aan Bergse zijde. Tijmen Blok en Richard Dijkstra kwamen in het veld maar het slotakkoord was voor de thuisploeg die in de 90e en 92e minuut nog wisten te scoren tot de 4-0 eindstand. Vooral de laatste treffer was een mooie toen de bal vanaf links met een krul hard in de verre hoek Oscar kansloos liet. Nederhorst stelde met name na de rust teleur en moet volgende week proberen de schade te herstellen in de uitwedstrijd bij Zwaluwen Utrecht.