Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

“Met dank aan Peter van Gilst als speciale verslaggever. Op deze Super Sunday, waarbij alle zondagteams van voetbalvereniging Nederhorst thuis speelde, was het vanaf de eerste minuut gezellig en ging deze gezelligheid gepaard met bijzonder goede sportieve prestaties. Zo wist ons 2e elftal een klinkende 2-1 overwinning te behalen op koploper Kampong 8. Na een ongelukkig tot stand gekomen achterstand van 0-1 door een eigen doelpunt toonde de ploeg karakter en wist het deze 0-1 achterstand volledig terecht om te buigen tot een mooie 2-1 overwinning. Het kan niet anders dat Kampong 8 door deze klinkende overwinning van Nederhorst 2 het nu dun in de broek doet met de eindstreep in zicht en het hierdoor hoogst onzeker raakt of het eerder zo zeker geachte kampioenschap nu wel behaald zal worden. Het verschil is nog maar drie verliespunten en de kwaliteit van Nederhorst 2 zal uiteindelijk de doorslag geven. In de rust van deze enerverende wedstrijd, waarbij het publiek op het puntje van de rood-geel-witte tribunestoel werd geamuseerd, zagen we Puck Portengen van Nederhorst JO9-2 de penaltyreeks van de penalty shoot-out het beste nemen en zo door te dringen tot de finale op het grote jeugdtoernooi aan het einde van het seizoen. Succes Puck!

Hierna volgde het hoofdgerecht van deze middag. Nederhorst 1 trad aan tegen het 2 plaatsen lager bivakkerende Roda ’46 uit Leusden.

In de uitwedstrijd was het tot het laatste moment spannend maar wist Nederhorst 1 uiteindelijk aan het langste eind te trekken door een 3-4 overwinning. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd Jesse van Huisstede vanwege zijn 200 doelpunten op eerste-elftal-niveau in het zonnetje gezet door zijn trainer Jouri de Bruin. De bloemen gingen terecht naar zijn oh zo trouwe moeder die deze met de nodige emotie in ontvangst nam. Nederhorst greep de tegenstander vanaf de eerste minuut bij de keel hetgeen in de 1e minuut al leidde tot een voorsprong. De zeer goed spelende Thomas Grolleman lanceerde Luuk van Huisstede met een loepzuivere steekpass waar laatstgenoemde wel raad mee wist om zo al zo vroeg in de wedstijd in voor de 1-0 voorsprong zorgde. Roda ’46 wist niet waar men het zoeken moest en snakte naar adem. Nederhorst daarentegen denderde voort hetgeen in de 3e minuut leidde tot de ten onrechte afgekeurde goal van Jean Yves van de Korput. Zijn goal, laag bij de rechter benedenhoek, mocht geen doorgang vinden maar een grotere voorsprong kon niet uitblijven. Het was dan ook in de 5e minuut waarop deze viel. Een over vele schijven prachtige aanval eindigde bij een voorzet van de zeer actieve Steven Stijvers, die loepzuiver op Luuk voorgaf, en die met een kopbal prima voor de keeper komend de 2-0 aantekende. Het was vooral Thomas die in deze eerste helft die de tegenstander tot wanhoop dreef en met zijn sprankelende spel op het middenveld heer en meester was. Na deze overweldigende start van Nederhorst 1 werd de tegenstander wat meer ruimte gegund en kwam de wedstrijd iets beter in evenwicht. Toch was het opnieuw Nederhorst die het meest gevaarlijk was in de daaropvolgende open kans. Het was Rijk Bruins die met een onnavolgbare solo, zoals alleen hij deze beheerst, zijn schot in de 22e minuut nog ternauwernood gekraakt zag. In de 24e minuut was Nederhorst opnieuw gevaarlijk. Het was Jesse die, op een diepe pass van Jean Yves, de bal maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal lepelde. In de 28e minuut volgde pas de eerste doelrijpe kans voor Roda ’46. Na een doorkopbal op de spits eindigde de bal na zijn inzet nog net langs de voor Nederhorst goede kant van de paal. Roda ’46 wist Nederhorst niet alleen reglementair te stoppen maar trok ook geregeld naar de noodrem hetgeen in de 31e minuut leidde tot een terechte gele kaart voor de nummer 6 van deze ploeg. In de laatste fase van de eerste helft was het opnieuw Nederhorst die het heft in handen nam waardoor Thomas na een scrimmage in de 34e minuut dicht bij de 3-0 was. M.u.v. een licht geblesseerde Milan van Haagen wist Nederhorst 1 vrijwel ongeschonden de rust te bereiken met een meer dan terechte 2-0 voorsprong! In de rust wist Viggo de Vries van JO9-1 ook de finale van de penalty shoot-out te bereiken.

In de 2e helft een ongewijzigd Nederhorst 1 van trainer Jouri de Bruin. In de rust had hij zijn manschappen weer op scherp weten te zetten hetgeen in de 47e minuut al leidde tot een grote kans voor Jesse die zijn inzet helaas voorlangs zag gaan. Vrijwel direct hierna werd hij vanwege een aanslag op zijn enkel in de 1e helft gewisseld voor de jonge Pim Lamme. Deze ongepolijste parel wist het met zijn energieke acties de defensie van Roda ’46 keer op keer lastig te maken. Hij was ook betrokken bij de penalty die uiteindelijk gegeven werd door een overtreding op Rijk. Het was Jean Yves die koelbloedig uit de toegekende penalty de 3-0 aantekende.  Nederhorst bleef de gevaarlijkste ploeg met onder meer een schot in de 56e minuut van Luuk voorlangs. In de 58e minuut het hoogtepunt van de wedstijd! Het was ‘man-of-the-match’ Luuk die een voorzet van rechts onderschepte en met een prachtige hakje Jeroen van de Burg lanceerde die de bal beheerst tot 4-0 in de rechter benedenhoek promoveerde. Nederhorst zat terecht op rozen en kon de wedstijd uitspelen hetgeen leidde tot kansen van Luuk met een lobje over en een dot van een kans voor Jeroen om zijn 2e van de middag aan te tekenen in de 73e minuut, maar hij zag de bal voorlangs gaan op de prachtige kopbal die hij in gedachten had. Een slordigheid in de verdediging leidde nog tot de 4-1. Tot slot is het vermelden waard een wissel van Levi voor Luuk, opnieuw een solo van Rijk en een schuiver van Steven Stijvers in de 90e minuut voorlangs. In de tussentijd was de aanvoerdersband nog overgegaan naar Jeffrey Terlien. Toen tot slot de uitstekend leidende scheidsrechter Roberto van Gom het eindsignaal luidde gingen de in grote getale supporters de kantine in om te genieten van het muzikale slot van deze Super Sunday!

Nederhorst 1 heeft door deze overwinning uitstekende zaken gedaan in de strijd om de 3e periodetitel en treedt volgende week aan tegen FC Jeugd die met maar twee punten voorsprong op de 6e plaats verblijft. Uw support tijdens deze verre uitwedstrijd wordt weer enorm op prijs gesteld!”