Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Onder bare weersomstandigheden met snijdende oostenwind in de lengterichting van het veld, en een gevoelstemperatuur van -7 was er van veel goed voetbal vandaag geen sprake. Waar er thuis nog met grote cijfers werd gewonnen van deze tegenstander liep het in Nieuwegein minder soepel aan Bergse zijde.

Vreeswijk legde veel inzet en enthousiasme maar weinig goed voetbal in hun spel en kon voor de rust maar een keer voor echt gevaar te zorgen. Nederhorst startte met de harde wind in de rug en zag al na 4 minuten een kopbal van Luuk van Huisstede tegen de lat komen.

Nederhorst pakte een overwicht en uit een corner van Thomas Grolleman viel de bal via een verdediger in eigen doel 0-1. Vreeswijk beperkte zich tot de counter en was af en toe wat dreigend via zijn rechterspits. Nog voor de pauze hield de keeper van de thuisploeg Jesse van Huisstede een paar keer op fantastische wijze van scoren af. Na een half uur was hij kansloos toen Jesse op en voorzet van Jeroen van de Burg bij de eerste paal inlopend de 0-2 binnen tikte. Pepijn Schols blokte vlak voor rust een inzet en grootste mogelijkheid van de gastheren die tot corner ging.

Na de rust was het allemaal veel minder zeker aan Bergse zijde Het spel werd erg slordig, rommelig en er werd veel simpel balverlies geleden. Mede hierdoor werd Vreeswijk sterker en wist meer en meer bij het doel van Oscar Vrijhoef te komen. Maar ook nu bleek men niet in staat voor veel gevaar te zorgen. Luuk moest al na 13 minuten geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Pim Lamme binnen de lijn. Na nog een gevaarlijk schot te hebben afgevuurd, die maar net tot corner ging, werd Rijk Bruins vervangen door Job van Wijk. Vreeswijk probeerde het een paar keer van afstand maar de ballen vlogen meestal hoog over het doel. Acht minuten voor tijd kwam Patrick Vrijhoef nog voor Thomas in het veld en wist Jesse in de laatste fase twee maal te scoren en zo zijn hattrick van de middag te maken. Eerst werd hij diep gestuurd door Jeroen van de Burg en bij zijn derde kapte hij fraai twee verdedigers uit binnen de zestien meter alvorens de keeper kansloos te laten. Een verdiende zege van Nederhorst in deze sportieve wedstrijd waarbij het jammer was dat de verder goed fluitende scheidsrechter Ouendag nog eenmaal geel trok voor het wegtrappen van een bal.