Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Het blijf af en aan met Nederhorst. Vandaag werd met er 1-6 kansloos verloren van APWC die door deze winst de winnaar werd van de tweede periode. Het zag er in het eerste half uur nog niet zo slecht uit wat de Bergers lieten zien. De 0-2 op slag van rust en de derde tegentreffer vlak erna deed de wedstrijd al vroeg op slot. Het was zeker na rust heel matig wat de thuisploeg liet zien. De tegentreffers werden heel makkelijk weggegeven en veel hiervan vielen uit standaardsituaties.

Nederhorst zal het voorlopig zonder zijn vormgever Adilio Augustin op het middenveld moeten stellen. Ook Jesse van Huisstede bleek na de warming-up niet in staat om te spelen. Voor hem startte Pim Lamme in de basis.

Nederhorst begon best goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut een vlot lopende aanval over rechts en niet veel later een schot van Rijk Bruins die naast vloog nadat hij de bal ineens uit een corner op zijn pantoffel had genomen. APWC moest vandaag winnen om mogelijk de tweede periode titel te winnen. En dat was te zien aan hun spel en inzet. Na een snelle wissel in verband met een ongelukkige val aan APWC kant was het Oscar Vrijhoef die redding bracht op een hard ingeschoten afstandsschot. Nederhorst dacht op voorsprong te komen via een prachtige treffer van Pim maar op advies van de grensrechter werd deze geannuleerd wegens buitenspel door de matig fluitende arbiter van dienst. Het spel kwam steeds meer in evenwicht en de behendige gasten kwamen steeds vaker voor het doel van Oscar. Milan van Haagen had pech met een kopbal uit een corner die net over ging van de vandaag als aanvoerder optredende Luuk van Huisstede. In de 39e minuut viel de eerste treffer. Uit een scherpe corner viel de bal gelukkig voor de voeten van een aanvaller die van dichtbij hier wel raad mee wist 0-1. In blessuretijd verdubbelde de gasten de voorsprong toen de bal slecht werd uitverdedigd en zo in de voeten van een APWC speler werd geschoven. De 0-2 werd gelijk de ruststand daar waar Patrick Vrijhoef nog de kans kreeg op de aansluittreffer. Uit een voorzet van Luuk raakte hij de bal echter maar half.

Na een gemist afstandsschot van Pim viel de beslissing in de wedstrijd vijf minuten na rust. Milan verzuimde om met een aanvaller in de rug de bal weg te trappen. Dat de aanvaller een overtreding begin werd de door scheidsrechter niet afgefloten en zo kon de bal wel heel simpel binnen getikt worden. Niet veel later kwam Thomas Grolleman voor Rijk in het veld en had de thuisploeg moeten scoren. Thomas en Luuk gingen samen op de keeper af en waar de eerste zelf had kunnen uithalen legde hij de bal af op Luuk die zijn inzet geblokt zag worden. Hierna werd het spel er van de gastheren niet beter op. Oscar redde nog uitstekend op een laag ingeschoten bal maar zag in de 70e minuut een treffer uit een corner ondanks het aanvallen op hem worden goedgekeurd.

Luuk scoorde een kwartier voor tijd met het hoofd de eretreffer maar het was APWC die in de laatste vijf minuten de score nog verder wist op te voeren naar de uiteindelijke forse 1-6 einduitslag. De gasten waren dolblij met het behalen van de tweede periode titel. Voor Nederhorst rest het leren uit het verlies en volgende week weer opnieuw proberen om een zege te boeken.