Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Onder barre weersomstandigheden met een gevoelstemperatuur van ruim onder het vriespunt werd er door verschillende teams toch gevoetbald. Nederhorst moest naar Almere om AS’80 te bestrijden en behaalde met een monsterscore van 0-14 een historische zege in competitieverband.

Het rommelt behoorlijk bij de tegenstander uit Almere gezien het feit dat er veel spelers in de winterstop zijn vertrokken. Het elftal van vandaag was voor Nederhorst geen partij.

Al vroeg werd het 0-1 via en benutte strafschop door Jesse van Huisstede. Het duurde echter lang eer de volgende treffer werd gemaakt. Slordig spel en kansen missen waren hier debet aan. Mogelijkheden om eerder te scoren dan de 23e minuut waren er in overvloed. Via Jeroen van de Burg en Jesse werd de 0-2 een makkelijke intikker voor Rijk Bruins.

Weer brak een fase aan waar de Bergers wel kansen creëerden maar niet wisten af te ronden. Luuk van Huisstede tekende vlak voor rust voor de 0-3 ruststand. De enige keer dat de thuisploeg voor wat gevaar zorgde kwam door slordigheid aan Nederhorst zijde. Adilio Augustin kwam na de pauze in het veld voor Thomas Grolleman, waar de meegereisde supporters eerder een verdediger hiervoor hadden gewisseld. De overmacht van Nederhorst was van dien aard dat er nauwelijks gevaar viel te duchten van de thuisploeg.

Na een rommelige fase werd de score vanaf de 55e minuut flink opgevoerd. Jesse zag eerst een lob over de keeper net naast gaan maar zorgde voor de 4e en 5e treffer . De eerste was op aangeven van Pepijn Schols en de 5e op aangeven van Rijk.  De wat grieperige Rijk werd gelijk hierna vervangen door Jean Yves van de Korput. De ploeg van assistent trainer Molenveld ( hoofdtrainer Jouri de Bruin was op vakantie) bleef aanvallen tegen een onmachtige tegenstander. Luuk werd de maker van 0-6 op aangeven van Adilio. Hierna viel een van de mooiste treffers. Een prachtig uitgespeelde aanval werd door Jesse afgerond 0-7. Nog was de honger niet gestild en weer was het Jesse die op aangeven van Jean Yves raak schoot 0-8. Diezelfde Jean Yves tekende vlak hierna voor nummer 9. Lars Huussen kwam voor Jeroen en Luuk werd de afmaker van de 10e treffer na een vlot lopende aanval over links. Hierna nog 3 treffers van Jesse die zijn totaal vandaag op 8 bracht en het slotakkoord in deze eenzijdige wedstrijd was voor Luuk.  De grootste overwinning in competitieverband voor Nederhorst werd met deze 0-14 een feit. Het krachtverschil was vandaag wel erg groot en het is te hopen voor de club dat AS’80 zich weer weet te herpakken.