Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Via een uitstekend gespeelde tweede helft heeft Nederhorst met ruime cijfers gewonnen van VVZA. In Amersfoort werd er nog met 3-0 verloren en zeker in het begin zag het er niet naar uit dat er een grote zege voor de thuisploeg zou volgen. Bij rust stond het 1-0 via een fraaie treffer van Jesse van Huisstede. Een sterk collectief zorgde ervoor dat de score na rust op kon lopen tot 6-0. Via  een strafschop in de 88e minuut wist de tegenstander de eer te redden.

Wesley van der Helm was vandaag de betrouwbare vervanger op doel van de vakantie vierende keeper Oscar Vrijhoef en ook Jeffrey Terlien stond weer in de basis na een afwezigheid van twee maanden. Binnen de minuut had Luuk van Huisstede de score al kunnen openen na geklungel in de VVZA verdediging. In de tegenaanval hadden de bezoekers ook een enorme mogelijkheid toen de verder  goed spelende Pepijn Schols verkeerd terug kopte en een aanvaller de bal met een lob net naast zag gaan. In het eerste gedeelte van de wedstrijd gaf Nederhorst teveel ruimte weg waardoor VVZA een overwicht wist te creëren en met rust aan de bal makkelijker voetbalde dan de gastheren. Tot echte kansen wist men echter nauwelijks te komen. Ook de thuisploeg kwam maar moeizaam in hun spel. Een vrije trap van Jesse werd een makkelijke prooi voor de doelman en ook zijn schot na een vlot lopende aanval ging naast. In de 35e minuut brak de wedstrijd open. Adilio Augustin stuurde Jesse diep die vervolgens vanaf de linkerkant verwoestend hard en hoog onhoudbaar de keeper kansloos liet, en zo voor de 1-0 voorsprong tekende. Hierna was het bijna alleen nog Nederhorst die aanvallend voor gevaar wist te zorgen. Goede aanvallen vaak via diverse schijven konden helaas niet tot een treffer worden omgezet. Zo brak de ruststand aan met de wel verdiende 1-0.

Een ongewijzigd Nederhorst begon veel beter aan de tweede helft. Veel korter scherper op de man spelend en duels winnen waar hier het gevolg van. Toch was het keeper Wesley die een eerste save moest verrichten op een strakke kopbal van een weliswaar buitenspel staande spits van VVZA. Hierna werd de thuisploeg steeds gevaarlijker en had een duidelijk overwicht. Kansen kwamen er genoeg. Eerst werd een inzet van Adilio geblokt , en via een uitstekend opgezette aanval van o.a JeanYves en Luuk kon de bal maar net tot corner worden gewerkt. In de 59e minuut viel de tweede treffer. Opnieuw een mooi opgezette een twee tussen Jeroen van de Burg en Jesse werd door de laatste perfect afgerond 2-0. Niet veel later Liepen Jesse en Luuk elkaar in de weg want anders was de 3-0 een feit. Toch maakte Jesse nog geen minuut later zijn hattrick van de middag.  Een vlotte combinatie met Luuk en Thomas werd door hem afgerond tot de 3-0. Luuk ging vervolgens uit voorzorg naar de kant en voor hem kwam Rijk Bruins in het veld. Nu braken de minuten van Jeroen van de Burg aan. Hij mistte twee uitstekende mogelijkheden binnen twee minuten maar gelukkig was het Thomas Grolleman die de overwinning in de 68e minuut veilig stelde door op aangeven van Adilio van dichtbij raak te koppen. Vervolgens liet Nederhorst af en toe hoge school voetbal zien hetgeen in de 77e minuut toch een verdiende treffer van Jeroen opleverde toen hij vanaf links opkomend raak schoot. Patrick Vrijhoef was inmiddels in de ploeg voor Thomas en Jesse werd vervangen door Guus Hooijer. Rijk kreeg vijf minuten voor tijd een mooie kans maar stuitte op de keeper. De afvallende bal werd een prooi voor Jeroen die de bal met een curve in het lege doel plaatste. 6-0 Vlak voor tijd moest Wesley nog redding brengen maar was hij kansloos op een door de goede arbiter Erdogan gegeven strafschop. Zo werd de eindstand bepaald op 6-1 en had de equipe van Jouri de Bruin revanche genomen op de eerder dit seizoen opgelopen 3-0 nederlaag in Amersfoort.

Volgende week gaan de Bergers naar koploper Quick in Amersfoort. Als dit net zo’n mooie pot wordt als de heenwedstrijd dan beloofd dit ondanks het verlies voor de Bergers destijds een spannend duel te worden.