Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Nederhorst wist zich niet te revancheren voor het eerder dit seizoen verloren duel in Zeist tegen Saestum. Er werd vandaag echter veel beter tegenstand geboden en bepalend werd in de 71e minuut de tegentreffer tot 2-3, nadat de Bergers vlak hiervoor op gelijke hoogte waren gekomen. De twee late tegentreffers waren voor de statistiek van belang maar betekende wel een 2-5 nederlaag.

Nederhorst vandaag zonder de geblesseerde Luuk van Huisstede maar met de weer na een lange blessure terug in de basis gestarte Adilio Augustin. Al vroeg pakte de thuisploeg een voorsprong toen Adilio goed doorging en de bal op tijd aflegde op Jesse van Huisstede die hard en hoog de bal tegen de touwen joeg. Dat was even schrikken voor de tegenstander waar Nederhorst eerder in Zeist met ruime cijfers van had verloren. Nederhorst kreeg nog een mogelijkheid maar zag Thomas Grolleman net te kort komen op een voorzet van Jeroen van de Burg. De wedstrijd kwam meer in balans en de makkelijk voetballende gasten zorgden vooral over de rechterkant voor gevaar waar Guus Hooijer zijn handen vol aan had. Een schot van Saestum verdween recht in de handen van Oscar Vrijhoef en Levi Matsari had bijna gescoord door goed te anticiperen op een verkeerde terugspeelbal. Oscar tikte een vrije trap tot corner  en drie minuten later bracht Adilio Jesse in stelling die onderuit werd gehaald door een verdediger. Iedereen rekende op een strafschop maar de verder goed fluitende arbiter gaf hem niet. Na een kleine twintig minuten werd  Saestum sterker en werd gevaarlijker. Eerst vloog een schot uit de draai naast maar niet veel later viel de gelijkmaker. Topscoorder  Van Zelst schot vrijstaand hard en onhoudbaar raak. Nederhorst kwam meer onder druk en moest zich beperken tot de counter. Zo stuurde Thomas Levi diep die maar net gestuit kon worden. In de 31e minuut kwamen de roodgelen op achterstand. Opnieuw kon een bal te makkelijk van rechts worden voorgegeven en geheel bij de 2e paal vrijstaande van Zelst afgerond worden. Nog voor de rust wat mogelijkheden voor beide doelen. Eerst schoot Van Zelst gevaarlijk in, draaide een gevaarlijk genomen corner van Adilio vlak voor het doel langs en ging een kopbal van Levi naast.. Ruststand 1-2.

Jeroen van de Burg bleef in de kleedkamer achter en voor hem kwam Rijk Bruins in het veld. Nederhorst was gelijk gevaarlijk middels een uitval via Jesse die zijn voorzet tot corner verwerkt zag worden. Hierna weer een betere fase van de gasten. Een schot van Van Zelst vloog naast en Oscar voorkwam door een uitstekende redding en goed ingrijpen een grotere achterstand. Bijna op het uur stuurde Steven Stijvers Levi de diepte in. Die kon alleen op de keeper afgaan maar zag de bal via het lichaam van de keeper tot corner verwerkt worden. De wedstrijd bleef spannend omdat Saestum de trekker niet wist over te halen en de Bergers via uitvallen gevaarlijk bleven. De gasten hadden pech toen ook hun een mogelijke strafschop werd onthouden na een tackel binnen de 16 meter. Pepijn Schols ging na 65 minuten naar de kant en voor hem kwam Patrick Vrijhoef binnen de lijnen. Nederhorst kwam op gelijke hoogte in de 68e minuut toen een lange trap niet goed werd verdedigd en Levi de bal in het lege doel kon schuiven. 2-2. De ondanks de kou nog ruim aanwezige toeschouwers gingen er nog even voor zitten want een sensatie leek in de maak. Toen nog geen drie minuten later weer Van Zelst de 2-3 na een voorzet van rechts binnen schoot leek de wedstrijd toch in het nadeel uit te vallen van de thuisploeg. Vlak na deze treffer stond Oscar weer goed en voorkwam de genade klap. Lars Huusen werd ingebracht voor de moegestreden Milan. Vijf minuten voor tijd had Jesse toch nog de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn hard ingeschoten bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing toen een voorzet van recht van dichtbij werd ingetikt. In blessure tijd kregen de vandaag met veel inzet spelende Bergers nog een tegentreffer te verwerken hetgeen de 2-5 eindstand betekende.

Volgende week weer een zware thuiswedstrijd als VVZA op bezoek komt. In de uitwedstrijd werd er verloren van deze ploeg dus opnieuw en kans op revanche. De wedstrijd op Meerzicht begint om 14.00 uur.