Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

In de eerste wedstrijd voor de competitie in 2018 behaalde Nederhorst een ruime en verdiend zege in en tegen Waterwijk. Het werd na 0-1 bij rust uiteindelijk een 0-4 overwinning via treffers van Jesse van Huisstede 2x, broer Luuk en A junior Job van Wijk. Nederhorst begon vandaag met junior Job van Wijk in de basis die net als het hele team kan terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. Het enige verwijt dat je de ploeg vandaag zou kunnen maken is het feit dat de wedstrijd al veel vroeger beslist had moeten worden door eerder en meer te scoren.

Al na vijf minuten een enorme kans voor Luuk toen hij op aangeven van Thomas alleen op de keeper afging. Zijn schot ging helaas naast. Waterwijk probeerde voetballend onder de druk van de Bergers uit te komen maar wist maar een enkele keer voor wat gevaar te zorgen. In de 7e minuut ging een schot voorlangs het doel van Oscar Vrijhoef. Nederhorst bleef de bovenliggende partij en het was dan ook verdiend toen in de 25e minuut de voorsprong werd gepakt. Luuk werd diep gestuurd door de weer ouderwets goed spelende Thomas en de afvallende bal werd een gemakkelijke prooi voor Jesse 0-1. Thomas had de 0-2 op zijn schoen maar stuitte op de keeper maar de beste kans om de score op te voeren kwam twee minuten later. Uit een voorzet van Jesse had Luuk de 0-2 moeten maken maar zag tot zijn schrik de bal van twee meter voor de doellijn over gaan. Jesse kreeg ook nog een goede mogelijkheid maar de ruststand bleef te mager op 0-1 staan. Vijf minuten voor het rustsignaal moest Milan vervangen worden met een rare blessure aan zijn scheenbeen. Voor hem kwam Pepijn Schols in het veld.

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft en het was Jesse die voor het eerste gevaar zorgde maar zag zijn schot uit de draai een meter naast  gaan. Waterwijk antwoorde met een schot van afstand via Bouwmeester maar de bal vloog een meter over het doel. Niet veel later vergrote de gasten de voorsprong. Luuk werd diep gestuurd , klopte op snelheid zijn tegenstander en schoof de bal beheerst laag binnen 0-2. De wedstrijd leek beslist gezien de weerstand van de tegenstander die probeerde te voetballen maar nauwelijks gevaarlijk konden worden. De verdediging met in het centrum Jean Yves en Patrick gaven weinig weg. Het regende kansen voor de Bergers. Eerst gingen Luuk en Jesse er samen tussen uit maar werd de laatste beslissende pass afgefloten voor buitenspel door de jonge maar uitstekend fluitende scheidsrechter. Geen minuut na deze kans was het Job van Wijk die vanaf de rand 16 meter snoeihard de onderkant van de lat raakte en was het voor velen onzichtbaar of de bal over de doellijn was geweest. Waar Nederhorst verzuimde om de trekker definitief over te halen kwam de thuisploeg met wat kleine spelden prikjes. Maar steeds stond Oscar op de goede plaats. In de 73e minuut weer goede mogelijkheden voor de roodgelen. Luuk gleed soepel langs drie verdedigers maar zag zijn schot tot corner verwerkt. Uit deze corner werd de bal tot tweemaal toe ingeschoten maar steeds stond een been van een verdediger in de weg. Luuk werd hierna vervangen door Levi en die stelde tien minuten voor tijd Job van Wijk in staat om de door Levi teruggelegde bal vanaf 16 meter laag in het doel te plaatsen. 0-3. Het slotakkoord was voor Jesse die twee minuten voor tijd, diep te zijn gestuurd door Pepijn, beheerst de keeper kansloos liet. Een dik verdiende zege van het vandaag collectief sterke Nederhorst.

Aanstaande zondag speelt Nederhorst 1 thuis tegen het sterke Saestum waar uit met ruime cijfers van werd verloren. Hopelijk kunnen de mannen van Jouri de Bruin revanche nemen. Aanvang op Meerzicht is 14.00 uur.