Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

vvn sporting web
Foto's door Maarten Verhoeven: bekijk de fotoserie.

Het is Nederhorst niet gelukt om met een overwinning het jaar af te sluiten. Sporting ’70 werd met 1-2 de gelukkige winnaar in een wedstrijd die de Bergers voor de pauze hadden moeten beslissen. Na de voorsprong bij rust door Luuk van Huisstede kwam de ploeg uit Utrecht scherp uit de kleedkamer. Middels een prachtig afstandsschot en een kopbal uit een vrije trap pakten de gasten de overwinning waar een gelijkspel een meer dan terechte uitslag zou zijn geweest.

Nederhorst moest vandaag noodgedwongen starten met 2 A junioren in de basis. Voor Joris van Tol betekende dit zijn debuut, waar hij naar tevredenheid op kan terug kijken. In de vierde minuut een eerste mogelijkheid toen Jesse vanaf de achterlijn bijna doel trof maar zijn inzet tot corner zag worden verwerkt. Luuk kopte hierop goed binnen maar zag zijn bal op de lijn gekeerd worden door een verdediger. Gelijk in de tegenaanval moest Oscar Vrijhoef ver zijn doel uitkomend koppend een diep gegeven bal wegwerken. Sporting slecht aan de competitie begonnen voetbalde goed mee tegen een door de vele mutaties wat zoekende thuisploeg. Na 21 minuten moest Oscar redding brengen toen een speler alleen voor hem verscheen. Het spel ging op en neer en Jesse had de pech toen hij wegdraaiend van zijn tegenstander op aangeven van Jeroen van de Burg net te kort kwam. Na een half uur weer een goede kans toen Jesse diep werd gestuurd door Joris. Jesse omspeelde de keeper maar werd teveel naar de zijkant gedrongen en zag zijn inzet tot corner verwerkt. De Bergers hadden nu een overwicht maar Sporting kreeg onverwacht een mogelijkheid door gevaarlijk terug koppen van Pepijn. Gelijk hierop werd een verkeerde breedte pas van Guus de Bergers bijna fataal. De speler miste echter door goed uitkomen van Oscar. Na eerst een mogelijkheid niet benut te hebben was het in de 43e minuut raak. Jesse stuurde Luuk de diepte in en met een geplaatst laag schot liet hij de keeper kansloos. De 1-0 werd gelijk ook de ruststand.

Sporting ’70 begon heel anders aan de tweede helft. Gelijk werd de thuisploeg opgejaagd en onder druk gezet. Nederhorst had het hier moeilijk mee en het was niet vreemd dat de gelijkmaker viel. Een bal werd door Pepijn uit de 16 meter gekopt en viel recht in de voeten van een tegenstander die verwoestend vanaf 18 meter de bal in de bovenhoek schoot. 1-1. Sporting hield het overwicht en bleef de gevaarlijkere ploeg. Na 10 minuten wisselde coach Joeri de Bruin een middenvelder voor een aanvaller in de persoon van Jeroen Bouwer die kwam voor Jeroen van de Burg. En niet veel later kwam de vanwege een blessure op de bank begonnen Adilio voor Lars van Wijk. In de 65e minuut had zomaar de gelijkmaker op het scorebord kunnen verschijnen. De hardwerkende Luuk ging over links twee man voorbij maar liep zich vast in de 16 meter waar afgeven op broer Jesse de oplossing was aangezien deze in kansrijke positie stond. Twee minuten later de tweede treffer voor de gasten toen er te makkelijk uit een vrije trap raak gekopt kon worden. 1-2. Nederhorst zocht meer en meer de aanval maar speelde te gehaast en had daarnaast ook geen geluk . Zo kwam er een enorme kans op een voorzet van Luuk waarbij de bal ook in tweede termijn door Thomas ingeschoten vlak voor de lijn geblokt werd. In de 85e minuut had de goed fluitende scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen voor de Bergers na een overtreding. De bal werd echter precies op de 16 meterlijn gelegd en Luuk schoot vervolgens de vrije trap helaas rakelings naast. Lars Huussen kwam nog voor Guus maar aan de stand veranderde niets meer. Sporting was erg blij met deze ietwat gelukkige zege en kruipt zo wat uit de gevarenzone. Nederhorst is na de derde nederlaag op rij wat gezakt en kan mogelijk na de winterstop de goede draad weer oppakken. Hopelijk is de selectie dan weer wat completer want vandaag waren teveel spelers om verschillende redenen niet inzetbaar.

Op 28 januari 2018 wordt de competitie hervat en gaat Nederhorst op bezoek naar Waterwijk.