Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Nederhorst heeft de wedstrijd in Amersfoort tegen VVZA vooral voor de rust verloren. Er werd teveel ruimte weggegeven en ook de duels gingen te vaak verloren. Vlak voor de pauze kopte Steven Stijvers in eigen doel hetgeen de 2-0 ruststand betekende. Na rust dicteerde de Bergers het duel  maar kon men het net niet vinden. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing toen Jean Yves de bal binnen de 16 meter oppakte omdat hij dacht een vrije trap te krijgen. De scheidsrechter had echter niet gefloten voor de overtreding en legde de bal pardoes op de stip. De wat te hoog uitgevallen 3-0 werd zo het resultaat.

Nederhorst moet het tot aan de winterstop doen zonder de vakantie vierende Milan. Ook Thomas kon niet starten vanwege een blessure net als de al wat langer gekwetste Rijk. Er waren basisplaatsen voor Guus en Maurits. Al binnen drie minuten had er 1-1 op het niet werkende scorebord kunnen staan. De eerste de beste aanval van de thuisploeg was bijna succesvol en Luuk had op aangeven van Jesse ook kunnen scoren. VVZA zette veel druk en voetbalde makkelijker dan de Bergers. De slag op het middenveld werd verloren en ook voorin had de thuisploeg gevaarlijke mensen. Nederhorst moest het van de omschakeling hebben en kreeg via een uitbraak van de gedreven spelende Adilio een mogelijkheid zijn harde voorzet kon de keeper net pakken voor de inkomende Luuk. Ondanks het overwicht van de thuisploeg werd men niet echt gevaarlijk. In de 28e minuut claimde men een strafschop maar de matig fluitende scheidsrechter wuifde dit terecht weg. De goed keepende Oscar Vrijhoef moest na een half uur een gevaarlijke kopbal uit de hoek duiken. Niet veel later viel toch de op dat moment niet geheel onverdiende treffer voor VVZA. Over links kon een speler goed doorgaan en werd de bal beheerst in de verre hoek geplaatst. 1-0. Al snel een eerste wissel toen trainer Jouri de Bruin junior Job van Wijk na 37 minuten inbracht voor Guus. Nederhorst probeerde het maar kwam vaak te laat en verloor te vaak de duels door te veel ruimte te geven aan de tegenstander. Toch twee aardige mogelijkheden via Luuk die tot tweemaal toe zijn ingeschoten bal gestopt zag worden. Nederhorst zou blij zijn met de 1-0 ruststand maar zag tot haar ongeluk dat op slag van rust via een eigen doelpunt van Steven dit teniet werd gedaan. 2-0 werd dus de ruststand.

Na de pauze een heel ander spelbeeld. Alleen direct na rust moest Oscar redding brengen toen een speler alleen op hem afkwam. Hierna werd het bijna eenrichting verkeer naar het doel van de thuisploeg. VVZA kwam er bijna niet meer uit. Ondanks dit grote overwicht wisten de roodgelen maar weinig uitgespeelde kansen te creëren. En ook de scheidsrechter was bepaald niet op de Bergse hand. Zo werd Jesse in de 16 meter gemangeld maar zag de man hier geen overtreding in. Na een kwartier ontving Jeroen van de Burg een prachtige cross bal, hij omspeelde zijn tegenstander door hem te poorten maar zag zijn voorzet helaas net tot corner verwerkt. Ook de hard werkende Adilio zag een afstandsschot naast vliegen. Levi kwam voor de moegestreden Maurits en had bijna succes toen zijn voorzet op Jesse bijna werd binnen gekopt. Zoals in de aanhef al genoemd viel tien minuten voor tijd de definitieve beslissing door de black out van Jean Yves. Jesse had in de negentigste minuut nog pech toen een prachtige lob maar net voor de lijn gestopt kon worden. Zelfs een ere treffer werd de Bergers niet gegund. Een te hoog uitgevallen nederlaag die Nederhorst vooral te wijten heeft aan de matig gespeelde eerste helft.