Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Nederhorst heeft het kampioenskandidaat en het uit de tweede klasse gedegradeerde Quick A. behoorlijk moeilijk gemaakt. Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft. Tot 3 x toe stonden lat en paal succes voor de Bergers in de weg. De ploeg uit Amersfoort kon hun geluk niet op na het laatste fluitsignaal, en de 1-2 zege, van de goed leidende scheidsrechter.

Voor de rust was Quick de betere en wat makkelijker voetballende ploeg maar het was Luuk die de keeper op de proef stelde met een schot recht in zijn handen. Twee minuten later moest Oscar een bal uit een vrije trap uit de bovenhoek tikken. Quick pakte de voorsprong via een tweetal corners vlak achter elkaar. Een speler kon geheel bij de 2e paal vrijstaand de bal voorgeven en van dichtbij werd de bal binnen gelopen. 0-1. Vlak hierna een mogelijkheid voor Jesse maar die zag zijn inzet net geblokt worden. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en de gelijkmaker werd een beauty. Een snelle aanval via Jeroen van de Burg en een op maat gegeven voorzet vanaf de andere kant door Steven werd door Luuk prachtig binnen geschoten 1-1. Het spel ging op en neer met de iets sterkere gasten. In de 31e minuut had Nederhorst voor het eerst pech. Adilio stuurde Jesse diep, die draaide zich vrij en trof met een fantastische lob geen doel maar de lat. In plaats van 2-1 werd het in de omschakeling 1-2 voor de gasten toen op een van links voorgegeven bal slecht werd geanticipeerd en een speler de 2-1 binnen kopte. Dit bleek tevens de ruststand waarin menigeen had genoten van het goede spel van beide teams.

Na de pauze had Nederhorst de betere kansen en vooral weer weinig geluk. Al na zeven minuten belandde de bal na een mooie aanval via een verdediger op de paal. Ook kreeg Jesse goede mogelijkheden, zo ging een schoot na goed aangeven van Steven hoog over, vloog een kopbal rakelings naast en niet veel later verdween een hard schot in het zijnet.

Het sterke Quick kon hier maar weinig tegenoverstellen al bleven de uitvallen niet van gevaar ontbloot.

Een kwartier voor tijd werd de wat ongelukkig spelende Thomas vervanger door Maurits en werd tien minuten voor tijd Jesse gewisseld voor Levi. Vijf minuten voor tijd draaide Luuk van rechts naar binnen en zag zijn afstandsschot tot corner verwerkt worden. Milan van Haagen kopte uit deze corner op de lat en weer zat het de Bergers niet mee. Nederhorst probeerde van alles en zag in blessuretijd dat uit een scrimmage tot 3 x toe van dichtbij debal niet over de lijn gewerkt kon worden. Zo kregen de roodgelen  niet hetgeen men op basis van het vertoonde spel en kansen verdiende tegen een van de topploegen in deze 3e klasse. Volgende week gaat Nederhorst op bezoek bij VVZA die verleden jaar net promotie mistte naar de 2e klasse.