Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Nederhorst heeft revanche genomen voor het bekerverlies van afgelopen zondag. In Utrecht werd in de 2e bekerwedstrijd met 0-6 gewonnen van VSC. Het zag er allemaal wat beter uit wat Nederhorst deze dinsdagavond liet zien. Als collectief was er meer inzet en beleving en bij vlagen werd er goed gecombineerd. Voor de rust konden de Utrechters nog wel aardig meevoetballen maar na de pauze was het bijna eenrichtingsverkeer richting het doel van de gastheren.

Luuk van Huisstede brak na 12 minuten de ban door op fraaie wijze vanuit een vrije trap op 20 meter de score te openen. Het duurde vervolgens lang voordat de tweede treffer viel. De aanval waaruit werd gescoord was echter uitstekend opgezet. Thomas stuurde Adilio over links weg en zijn voorzet werd door Luuk bekroond met de 0-2. VSC kreeg maar een goed kans en trof bij een inzet de lat boven keeper Oscar Vrijhoef.

Was er voor rust nog wel eens sprake van onrustig en te gehaast spel met slordige passing was dit na rust beter verzorgd. Toen Jean Yves uit een terecht gegeven strafschop voor de 0-3 zorgde  was de wedstrijd wel gespeeld en gingen de Bergers steeds makkelijker combineren. Trainer Jouri de Bruin bracht vlot achter elkaar 3 wissels in die zeker geen verzwakking betekende. Maurits, Shazaib en Levi kwamen voor Rijk, Thomas en Jean Yves. Adilio die er als aanvoerder zin in had pakte in de 74e minuut de bal af op het middenveld en ging snel het strafschopgebied in waarbij hij de bal op tijd breed legde op de mee gekomen Luuk die zo zijn derde van de avond kon maken 0-4. Vlak hierna viel de vijfde treffer toen Shazaib op snelheid zijn tegenstander de baas was en met een stift de uitkomende keeper passeerde 0-5. Vlak voor tijd werd de eindstand bepaald op 0-6 toen opnieuw Shazaib de afmaker was na een goede actie over rechts van Levi.

Wil Nederhorst nog door willen in de beker dan moet er met ruime cijfers gewonnen worden van Ouderkerk. De domper van afgelopen zondag is in ieder geval goed weg gespoeld via deze ruime overwinning en het vertoonde spel.