Slagerij Janmaat

Teamgegevens

Programma

Laden...

Stand

Laden...

Uitslagen

Laden...

Terwijl de trainingen weer begonnen zijn en de tweede seizoenshelft voor de deur staat, is het tijd voor een terugblik.

De eerste helft van het seizoen heeft verschillende kanten gekend. De E1 komt uit in de eerste klasse en het team is totaal veranderd ten opzichte van vorig jaar. Dat het dan ook zwaar zou gaan worden, was al snel duidelijk. Voordat de competitie begon, moesten er eerst twee bekerduels worden afgewerkt. In het eerste duel kwam De Vecht E1 op bezoek. Helaas ging deze eerste wedstrijd met 2-4 verloren. Er komt echter wel een herkansing voor deze wedstrijd; in de voorjaarscompetitie is De Vecht namelijk opnieuw onze tegenstander. Na De Vecht mochten we een bezoekje brengen aan SDO in Bussum. Met een 5-1 nederlaag op zak werd het seizoen - naar resultaat gekeken - niet goed begonnen. De E1-spelers speelden vorig seizoen in de F1 (3), E3 (4) e, E1 (1). Op de trainingen is in de eerste weken erg hard gewerkt aan het creëren van een team.

Net als in de beker gingen ook de eerste twee competitieduels verloren. Olympia en Breukelen bleken te sterk. Wel moet hierbij vermeld worden dat dit de nummer 1 en 2 uit de competitie waren. Het voetbal was bij vlagen goed en onder leiding van aanvoerder Bas Wenneker in het doel trok de E1 op 26 september naar Hertha. In dit duel was er een andere E1 te zien dan de week ervoor. Voor elke meter werd gestreden op het middelveld door Isa Ledder en Samuel van Huisstede. Milan scoorde 3 doelpunten en door goed verdedigen van Milano van Dijk, Roy Bolding, Daimy Dijkstra en Jort Maters leken de eerste punten van het seizoen binnengesleept te worden. Ondanks een paar spectaculaire reddingen van Bas op een 3-5 voorsprong kwam Hertha nog iets terug. Ook de scheidsrechter voelde dat er voor Hertha nog iets te halen viel en dus werd het spannend. De frustraties van het lange doorspelen sloeg gelukkig op een goede manier over op de spelers en er werd geen duel meer verloren. De eerste overwinning was een feit, 4-5!

Dit smaakte naar meer. Eerst een wedstrijd uit bij CSW, deze wedstrijd werd met een redelijk kansloze 3-0 nederlaag verloren. Deze werd snel vergeten en Argon stond hierna op het programma. Argon E1 leek een gelijkwaardig tegenstander en dit is ook gebleken. Opnieuw was dit een wedstrijd met bij vlagen erg goede aanvallen. Hele lange tijd stond er een 3-2 voorsprong op het scorebord. De coach van Argon smeekte om blessuretijd en helaas viel 1 minuut voor tijd de 3-3. Vanaf de aftrap kon Nederhorst nog een allerlaatste keer naar voren. Dit resulteerde tot een corner en ineens was het de coach van Argon die het eindsignaal wilde horen. Tot ieders verbazing sloeg een speler van Argon de bal weg wat resulteerde in een penalty. Samuel schoot deze koelbloedig binnen en besliste de wedstrijd in ons voordeel! Dit zorgde voor een mooie ontlading op het hoofdveld.

Een seizoen zonder derby zou zonde zijn, daarom werd er op 15 oktober geoefend tegen s’Graveland. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten! De vorm was er en het voetbal werd steeds leuker om te zien.
De wedstrijd tegen Roda 23 werd verloren en ook snel vergeten. Victoria was de volgende tegenstander. Door beide ploegen werd goed gevoetbald en veel gecreëerd. Ondanks een lange 2-1 achterstand werd de rug in de allerlaatste minuut gerecht en maakte Milan er 2-2 van. Weer erg spannend en dit voelde dan ook als een overwinning. In de laatste competitiewedstrijd was het ondanks een gelijkwaardige wedstrijd erg spannen en werd er met 3-2 verloren bij KDO E1. Om het seizoen goed af te sluiten moest er gewonnen worden bij Victoria voor de beker. En dat is gelukt: 0-6!

Ook een geslaagd VTT-toernooi mag aan dit verslag niet ontbreken. In de poule werden alle wedstrijden gewonnen en het winnaarskampioenschap werd behaald. Uiteindelijk mochten we spelen om plek 7/8 (van de 16). Deze wedstrijd wonnen we en zo kwamen we op een keurige 7e plek terecht.
Het was erg genieten in de eerste helft en het smaakt zeker naar meer. Iedereen is gegroeid en in de 2e seizoenshelft vast en zeker nog meer vruchten afwerpen; we gaan er weer keihard tegen aan!

Spelers: Bas, Daimy, Isa, Jort, Milan, Milano, Roy en Samuel
Technische staf: Richard, Thomas, Dick en Peter